01.09.2016 | 22:14
Груб, но справедлив: Народе??? Вий, вий сте идиоти!
Кикимяукане рано сутрин в ефира на Нова телевизия

Антон Хекимян, bTV: Цитати: “куриер”, “говорител на Ердоган”, “пощенски гълъб” – припознавате ли се в тази роля? Нарекоха ви по този начин.

Бойко Борисов, България: Не. Това някой идиот може да го каже, защото нито Джо Байдън е пощенски гълъб, нито е адвокат. Не знам кой го е казал, но само такъв човек може да изрече такива думи. (…)

АХ: Ето, зрителите ви питат: “Привикването от страна на турския премиер и отиването на нашия на крака там, при условие че онези с някакво искане, изглеждаше като…”

ББ: Не искам да коментирам идиоти! Кой ме е привикал?

АХ: “…като да вика васала при господаря”. Българите приемат понякога нещата така.

ББ: Така ли се чувствате вие? Така ли се чувствате вие?

АХ: Зрителят е задал този въпрос.

ББ: Джо Байдън… Момент. Вицепрезидентът на САЩ такъв ли се чувства – васал на Турция? Този, който е задал въпроса – той не е задал въпрос. Той е искал да уязви, искал е да покаже пренебрежение. Да го показва – негова работа си. Искам да питам: тези, които отиват сега, Г-20, и всичките ще се видят с Ердоган… Те васали ли са му? Какво значи да ти изпратят официална покана да участваш на мост и магистрала, която свързва Азия и Европа? Какво значи? Какво значи германският канцлер… да покани австрийския канцлер, други колеги, за да си говорим по темата? Месец и половина по-рано е дошла поканата от Меркел. Месец и половина по-рано е дошла поканата и за откриването на моста… Как може този човек да използва дума “привикали го”? Как може!?!?!?!?! (…)

АХ: Вижте как Комарницки – той доста често ви използва като герой в карикатурите си – приема всичко… (Водещият показва работа на Комарко – ББ с халка-мандало на носа като врата на Ердоган към Европа.)

ББ: Не, той си вади заплатата 15 години с мен, така че би трябвало накрая да ми напише една благодарност: “Благодаря, че толкова пари изкарах и ми мина кариерата всеки ден с тебе да се занимавам”.

АХ: Приемате ли се в тая роля?

ББ: Разбирам обидата, разбирам… Не искам. Историята един ден ще обясни за кой кой е… Но след като ние ще цитираме само такива, безсмислено е да ви обяснявам. Аз бих погледнал какво пише във “Франкфурт”*, в най-тиражираните вестници в света, “Ди Велт”.

АХ: Ще прочетем веднага, ще прочетем за Доналд Туск и за “Ди Велт”.

ББ: Какво казват след мен. Аз бих се радвал, ако бяхте направили анализ какво каза австрийският канцлер веднага след срещата с мен, какво каза немският канцлер – смениха позициите си тези държави: че трябва да продължи да се работи с Турция, защото хубаво или лошо, това споразумение засега спасява Европа. Сиреч трябва да се търсят дипломатични начини то да се удължи, да се намери решение. Вие ми четете…

АХ: Добре, ето, казвате… Четем всичко, показваме…

ББ: …и ми показвате на екрана 20 минути какво написал и нарисувал.

АХ: Не, не, не, всичко показваме.

ББ: Аз че нарисувам по-хубава карикатура – гарантирам!

АХ: “Ди Велт” – ето, нали искате “Ди Велт”? “Борисов към Меркел – груб, но много справедлив. Борисов се оказа практичен човек с оправданата си критика към Берлин”.

ББ: Предпочитам да чуя това, отколкото някого, който иска да ме уязви… Пожелавам на всички мои опоненти да могат да ги привикват или да ги… във всички столици на света и когато отидат там, вестниците им да ги цитират и да казват, че правилно е…

АХ: В позиция ли сме да сме груби към Меркел, изобщо да й поставяме условия?

ББ: Не, ние не сме били груби. Аз изглеждам по-грубичко така, но справедлив. (…)

АХ: Обаче какво казва по повод вашето посещение Турция – Германия Корнелия Нинова – нека да чуем сега.

Корнелия Нинова (запис): …Очевидно, че Турция рекетира в момента Европейския съюз и нашият министър-председател е говорител на този рекет.

Бойко Борисов: Умница. Освен да кажа “умница”, какво да кажа?

_____________

* Визира се “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” – б.р.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране