30.06.2017 | 2:56
Груевски с тежки обвинения от спецпрокуратурата
Срещу Миле Янакиевски и Гордана Янкуловска, има повдигнати обвинения за "организирана престъпна група и злоупотреба със служебно положение"

Бившият македонски премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски получи няколко обвинения от Спецпрокуратурата на Катица Янева.

Срещу Груевски и най-близките му министри – Миле Янакиевски и Гордана Янкуловска, има повдигнати обвинения за “организирана престъпна група и злоупотреба със служебно положение”. Груевски и Янакиевски (бивш министър на транспорта и комуникациите) имат общо по четири обвинения. Срещу тях са повдигнати обвинения за незаконно финансиране на предизборна кампания, нарушаване на избирателните права и получаването на награда за противозаконни действия.

Бившият министър на вътрешните работи Гордана Янкуловска, която бе сред най-близките на Груевски, получи други четири обвинения – за участие в престъпна група, нарушаване на избирателното право, злоупотреба със служебно положение и фалшифициране на лични документи.

Специалната прокуратура на Македония повдига общо 17 обвинения срещу 94 физически и юридически лица. Събрани са необорими и многобройни доказателства за злоупотреби със служебно положение, нарушаване на закона за обществените поръчки и други нарушения, обяви Катица Янева на пресконференцията. Тя изрази убедеността си, че в съда ще бъде доказана вината на всички заподозрени лица.

Никола Груевски бе министър-председател на Република Македония от 26 август 2006 до 18 януари 2016-та година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране