15.08.2016 | 20:07
Хакери атакуваха фирми на Джордж Сорос
Откраднати били над 2500 електронни документа на много клонове на негови фирми, като най-засегната била организацията "Отворено общество"

Хакери атакуваха организации на американския магнат Джордж Сорос, предаде DC leaks. Откраднати били над 2500 електронни документа на много клонове на негови фирми, като най-засегната била организацията “Отворено общество”.

Документите били от периода между 2008 г. и 2016 г. и са класирани по географски район, отношение към Световната банка и др. В документите има информация за работни планове, стратегии, приоритети и други дейности на Сорос, както и доклади за избори в Европа, за миграцията и търсенето на убежище. Хакерската атака била в събота.

Според DC leaks проникването в сървърите на Сорос е дело на американски активисти, които искат да разкрият истината за “начина на вземане на решения в САЩ, както и за ключови елементи от американския политически живот”. Американски експерти по сигурността обвиняват руски хакери, съобщава агенция Блумбърг. През юни също имаше проникване в базата данни на “Отворено общество”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране