25.12.2023 | 19:40
Зам.-шеф на ДПС е собственик на търговски парк в Кърджали
Хасан Азис държи обекта чрез местния бизнесмен Генчо Трифонов

Зам.-председателят на ДПС Хасан Азис е действителният собственик на единствения ритейл парк в Кърджали. Това твърдят депесари, запознати с многобройните корупционни бизнес дела на бившия кмет на родопския град. След 20 години начело на местната власт, почетният председател на ДПС Ахмед Доган го изрита от кметския стол и издигна банкера Ерол Мюмюн, който очаквано спечели изборите през октомври тази година.

Хора от обкръжението на доцент доктор инженер Хасан Азис разказват, че лично той е избрал близкия до него кърджалийски бизнесмен Генчо Трифонов за фиктивен собственик на ритейл центъра. Самият Трифонов основно се занимава с търговия със строителни материали и е съдружник с 50% във фирмата „Васмар“ ООД. През 2021 г. бизнесменът обявява, че ще вложи 4,5 млн. лв. в изграждането на търговския център. Инвеститор е неговата фирма „Трил“ ООД, в която държи 50% от капитала, а другата половина е на „Васмар“ ООД, в която Трифонов дели собствеността с Кирил Георгиев.

Въпросът откъде съсобственик на строителен хипермаркет в малък провинциален град има 4,5 млн. лв. се изяснява веднага, след като Община Кърджали, управлявана от Азис, бързо издава нужните разрешителни за строежа на ритейл парка. От ДПС са категорични, че преди 2-3 години скритият бос на своеобразния МОЛ е направил всичко възможно да не допусне строителството и на конкурентен обект.

Този месец Хасан Азис се е появил в търговския център, придружаван от Генчо Трифонов. Бившия кмет се държал като истински собственик и дори и позволил да играе с машините, разказват през смях негови съпартийци.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране