20.10.2023 | 16:13
Хасан Азис реве из Кърджали: Защо Доган ме изрита от кметския стол?
„Баронеса“ от Плевен с пиар екип от 10 души обслужва „невидимия кмет“ на родопския град

Отиващият си кмет на Кърджали Хасан Азис приема изключително тежко решението на Ахмед Доган да го изхвърли от местната власт. През септември почетният председател на ДПС издигна банкера Ерол Мюмюн и така сложи край на 20-годишното управление на доцент, доктор, инженер Азис. Категоричното решение да бъде изпратен в пенсия отприщило тих гняв и буквално сълзи в очите на депесаря, който до такава степен бе свикнал да кмет, че вече възприемал поста като нещо, което му принадлежи по право.

Пред кметове от областта Хасан Азис циврил и през сълзи казвал: „Защо шефа постъпи така с мен? Толкова много съм направил за града?“. Шашнатите от лабилното му поведение градоначалници се опитали да го успокоят, като му напомнили, че все още е зам.-председател на партията. Доцентът обаче бил твърдо убеден, че след местните избори или най-късно след националната конференция през пролетта на 2024 г. ще го изритат и партията, разказват източници на МИГNews.info.

Удар по егото на Хасан Азис нанесъл и бъдещият кмет Ерол Мюмюн, който го изхвърлил от екипа си за предизборните мероприятия в града и Общината. Депесари казват, че това е правилно решение, защото кърджалийци открито псуват Хасан Азис, наричат го мултимилионер, публично обсъждат странното му и бързо забогатяване и броят имотите му в България и Турция. „Неговото участие в срещи с граждани и предизборните обиколки ще отблъсне електората“, казват от предизборния щаб на ДПС. Азис приема тежко и този удар и нарежда на многобройния си пиар екип на страниците му в социалните мрежи да се агитира само за гласуване с бюлетина №57, а не конкретно за Ерол Мюмюн.

Покрай стартиралото разместване на управленските пластове в града започнаха да излизат част от аферите на кмета. Така например в ДПС са потресени от факта, че за пиара си като „политик от национална величина“ Хасан Азис плаща на огромен екип от 10 души, оглавяван от известната в цяла България аферистка Денислава Ангелова, представяща се съвсем официално като….баронеса Плевенска. Кърджалийци се питат колко пари месечно прибира „баронесата“ за нескопосания, малоумен и абсурден пиар на „невидимия кмет“.*

Именно нейна била „гениалната“ идея едва говорещият български език Хасан да се сдобие с преподавателската степен „доцент“ в Бургаския свободен университет, без да е преподавател. На въпросната шарлатанка, чиито комично-корупционни афери са описани цветисто в множество публикации в медиите, й хрумва и идеята за аудиенцията при папа Франциск. Случката е обект на неспирни подигравки както сред електората на ДПС, така и самия Ахмед Доган, като всички все още недоумяват какво е правил във Ватикана дребният провинциален политик и мюсюлманин Хасан Азис.

Още по-скандален е фактът, че веднага след издигането на Ерол Мюмюн за кандидат – кмет, Азис започва клеветническа медийна кампания срещу него. Чрез въпросната баронеса, той финансира публикуването на статии в седмичник и маргинални сайтове, описващи Мюмюн като човек на Фуат Гювен, който „щял напълни Кърджали с казина“. В поръчковите писания, все още кметът на Кърджали е наречен „легенда“ и дори му е отредена бъдеща кариера в Европейския парламент…

Последните рушвети

За богатството на Хасан Азис се носят легенди. По време на 20-годишното си управление, той успява да наложи пълен контрол над градската икономика, а всички общински търгове неизменно се изпълняват от негови „бизнесмени“ или роднини на жена му Невин Караджа. Заради служебното си положение „кмет на крепостта на ДПС“, той е назначен за зам.-председател на партията. Това му дава право (с което той злоупотребява) да налага свои фирми за изпълнители на обществените поръчки и в останалите 6 общини в областта.

За кърджалийци Хасан Азис е мултимилионер от поне 15 години, който разполага с много имоти в Кърджали, София, по Черноморието, както и в Турция.

На последната сесия на Общинския съвет, Хасан Азис пробутва 10 подробни устройствени плана, сред които е и решението продажба на имот за изграждане на болница „Сърце и мозък“. Излишно е да се обяснява, че ПУП-овете са сред най-доходоносните дейности във всяка община. Все още кметът пробва подложи на гласуване и структурни промени в администрацията. Настоявал да бъде създадена мегадирекция с 200 служители, които той да назначи в последните дни на управлението си. За шеф предложил роднина на съпругата си… След скандал, Областният съвет на ДПС му забранява да прави каквито и да било рокади в Община Кърджали.

*В града наричат Хасан Азис невидимия кмет, защото  рядко е на работното си място. Вместо него, заповеди в Общината раздава съпругата му Невин Караджа.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Защото не слушаш

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране