24.08.2017 | 0:01
Хилъри Клинтън едва изтърпяла Тръмп да е близо до нея
Мислех да му кажа: "Разкарай се, плужек такъв!", пише в своя книга неуспялата кандидатка за президент на САЩ

Когато Доналд Тръмп е бил застанал в неудобна близост до Хилари Клинтън на предизборен дебат на дебат на 9 октомври 2016 г. в Сейнт Луис, на кандидатката на демократите за президент й настръхнала кожата. Това пише самата г-жа Клинтън в своя книга, става ясно от два откъса от произведението „Какво се случи“ на неуспялата кандидатка за президент на САЩ, разпространени от MSNBC.

„Бяхме на малка сцена и той постоянно вървеше след мен, гледаше ме втренчено, гримасничеше. Беше невероятно смущаващо, буквално ми дишаше във врата“, пише Хилари Клинтън в книгата си.

„Това беше вторият предизборен дебат, а два дни преди това цял свят го чу да се хвали как опипвал жени. Кожата ми настръхна. Беше един от тези моменти, когато ти идва да натиснеш „пауза“ и да попиташ всички зрители: „Добре, де, вие как бихте реагирали?“ Дали ще запазите спокойствие и ще продължите да се усмихвате и да се държите все едно той не навлиза непрекъснато в личното ви пространство? Или ще се обърнете, ще го погледнете в очите и ще кажете ясно и отчетливо: „Отстъпи назад, плужек такъв, разкарай се от мен! Знам, че обичаш да тормозиш жени, но мен няма да ме стреснеш, така че – стой настрана!“.

Клинтън пише, че е избрала да запази спокойствие: „Запазих хладнокръвие. Помогна ми това, че цял живот съм имала вземане-даване с мъже, които са се опитвали да ме изкарат от равновесие“.

Тя разсъждава какво е щяло да стане, ако бе избрала втория подход.
„Със сигурност щеше да стане по-интересно телевизионно предаване. Може би твърде много съм се повлияла от урока да запазя спокойствие, да си прехапвам езика, да стискам юмруци и през цялото време да се усмихвам, защото съм решена да покажа самообладание пред света“, споделя бившият държавен секретар на САЩ.

В книгата Хилъри Клинтън разказва още как е преживяла провала на президентската си кампания и причините, на които той се дължи, според нея, включително и предполагаема намеса на Русия. Тя смята, че е разочаровала милиони хора, които са разчитали на нея: „Провалих се. И ще трябва да живея с този спомен до края на живота си“.

1 коментар

  1. Путколог и клиторолог каза:

    Клитори Клинтън е можела силно да пръдне на мекия кур на бай Дончо.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране