04.05.2023 | 12:58
Христо Иванов към медиите: Борисов е интригант, защо позволявате да ви се кара?
Несериозно и нелогично е твърдението, че се срамуваме от ПП, заяви шефът на ДаБг

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов изненадващо втвърди тона към Бойко Борисов, като намекна, че  разпространява интриги. “Наистина ли ще се занимаваме с някакви интриги?”, каза очевидно изнервен пред журналистите шефът на “Да, България”, които се надпреварваха да чуят коментара му след гневните изказвания на Борисов в парламента.

Напрежението започна днес сутринта, след като в кулоарите на парламента, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, каза, че Христо Иванов и Атанас Атанасов ги е срам от ПП, но стоят отстрани и се надяват да ги бият на местните избори. Няма да стане, отсъди Борисов.

Борисов заяви категорично, че няма да се коалира с ДПС и БСП в опита да се излъчи редовно правителство, а вместо това да състави кабинет от личности, който да управлява няколко месеца.

Лидерът на ГЕРБ се скара на журналистите, че разпространявали опорки и не били разбрали вчерашните му думи за намеренията на ГЕРБ след провала на преговорите с “Продължаваме промяната – Демократична България”.

“Не сте ни разбрали добре, коалиция с БСП и ДПС няма да правим. Не партиите трябва да вземат решение дали да се отива на избори или не”, каза той.Борисов дори вметна, че Христо Иванов го е срам от поведението на “Промяната”.

На въпрос дали наистина се срамува от ПП, Иванов отговори, че това е несериозно и нелогично.

Ние имаме коалиция, там се вземат решения, има органи, следва се някаква коалиционна логика на поведение, заяви Иванов.Има ясно решение и това е всичко което мога да кажа, добави той.

Тази страна трябва да има управление. Подобно разменяне на такива абсолютно интригантски реплики…трябваше да го питате, защо си позволява да се кара на медиите, а не да ме питате мен какво бил казал той за моите чувства. Дайте да не се занимаваме с несериозни интриги, призова Иванов.

На въпроса дали вече има решение за председателските места, Христо Иванов отговори, че не е част от председателският съвет и не може да даде информация по тази тема.

Не знам защо позволявате на Бойко Борисов да се кара на медиите. Апелирам да се държим по-сериозно. Това каза съпредседастелят на ПП-ДБ в кулоарите на НС, като визира сутрешното изказване на лидера на ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране