08.11.2016 | 1:40
Хубчев: С лозунги няма да върнем феновете ни
Всеки един от националите започва от нулата, категоричен е селекционерът

С лозунги и обещания националният отбор на България няма да успее да върне публиката на стадиона. Това ще стане със себераздаване от страна на всички футболисти. Това заяви на пресконференция вчера селекционерът на тима Петър Хубчев, който събра играчите си за предстоящата на 13 ноември световна квалификация срещу Беларус в София. Треньорът бе категоричен, че в отбора има леки психологически проблеми, които са свързани най-вече с липсата на победи през последните години.

“Дисциплина и пълно себераздаване – само така ще се оправят нещата. Затова целта ни е да махнем грешките, които допускат играчите, или поне да ги сведем максимално. Не се заблуждавам, че нещата ще се получат и само с няколко тренировки ще направим тези момчета по-добри футболисти. Факт, е че те имат проблем, но им прави чест, че го признават. Той е психологически заради многото критики, на които са подложени. Това не значи, че критиките не са правилни – напротив. Трябва да ги приемем и да продължим напред. Нещата обаче няма да се оправят с лозунги, а само с работа. Вярвам, че ако хората видят как тези играчи се раздават, ще се върнат на стадиона”, коментира Хубчев.

Селекционерът допълни, че всеки един от футболистите му е поставен в еднаква позиция с останалите и ще трябва да се докаже. Това се отнася най-вече за вратаря Николай Михайлов, който се завръща в държавния тим. “Това са най-добрите български футболисти, но нито един от тях няма гаранция, че ще бъде повикан в отбора и за следващия мач. Всеки трябва да се пребори и да спечели мястото си”, каза още Хубчев.

“Нямаме звездите на Франция, Англия и Германия, трябва да бъдем преди всичко колектив – коментира на свой ред защитникът Петър Занев. – Мотивирани сме, когато играем за националния отбор, и съответно ни е обидно, когато загубим и сме подложени на критики.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране