31.05.2018 | 21:45
Хванаха шефа на ДПС в Белослатинско да краде ток

Общинският лидер на ДПС в Бяла Слатина Касъм Касъмов е заподозрян в кражба на ток. Вчера десетки полицаи и жандармеристи се изсипаха в циганската махала във врачанското с. Галиче, защото екип на ЧЕЗ разкрил, че Касъмов е прокарал незаконен подземен кабел от близкия трафопост до огромната фамилна къща.

От енергоразпределителното дружество отдавна имали съмнение, че ромският бос краде ток, но едва сега разкрили схемата му. Касъмови плащали нищожни сметки за ток и вероятно повече от 5 години са се снабдявали с безплатно електричество. По случая е заведено досъдебно производство, уведомена е и прокуратурата.

Припомняме, че на частичните местни избори в Галиче Касъмов и ДПС публично агитираха за кандидата за кмет от ГЕРБ Страхил Стоянов, който в крайна сметка спечели с двайсетина гласа пред Веселин Тушинов от БСП. Изборите в селото бяха белязани с многобройни сигнали за нарушения, затова социалистите искат касиране на вота. БСП подаде сигнали в прокуратурата за различни машинации, притискане на избиратели и дописване на хора в списъците.

Малко преди първия тур общината в Бяла Слатина внезапно се сети да асфалтира улицата, която води до джамията в селото.

Касъмов е общински съветник и лидер на ДПС в Бяла Слатина, бивш кандидат-депутат от движението. Беше сред задържаните с Ценко Чоков и първоначално бе смятан от държавното обвинение за част от неговата “престъпна група”. Баща му Мехти пък е с влязла в сила присъда за източване на зърно от държавния резерв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране