24.01.2016 | 19:53
И днес порциите се разпределят като по времето на тройната коалиция
Вляво, докато се вихри Гоце, камък върху камък няма да остане, каза Атанас Атанасов

В сегашното управление порциите се разпределят като по време на тройната коалиция. Борисов се съюзи с Доган и Първанов. Това каза в неделя пред БНТ депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

Днес разпределението на порциите при управлението на държавата през обществените поръчки и другите държавни пари много прилича на онази формула “3-5-8” при Тройната коалиция. Сега “малката порция” е за Първанов, но не е ясно другите две порции между Доган и Борисов в каква пропорция се разпределят, добави той.

Според него в момента алтернатива на сегашния кабинет може да се формира само вдясно. “Вляво, докато се вихри Гоце, камък върху камък няма да остане”, каза Атанасов. Според него един нов проект вдясно може да привлече хора, които са против олигархията и защитават законността.

“Като паднат маските и стане ясно кой за какво е в играта, хората ще решат. Промяната тръгва от “Кърниградска (на тази улица е централата на ДСБ – бел.ред.)”, каза депутатът.

На въпрос, защото опозиционно настроените депутати не напуснат парламентарната група на блока, той обяви, че ДСБ и Радан и Радан Кънев са създали Реформаторския блок, така че е по-логично да се отделят техните колеги. Атанасов отрече стоенето в групата да е свързано с партийната субсидия. Атанасов не изключва “здравите сили” в Реформаторския блок, които сега подкрепят кабинета, да променят позицията си.

Според депутата най-бързото решение на скандала с SMS-ите от съдебния съвет до премиера е щяло да дойде, ако Борисов бе извадил разпечатка на получените съобщения на неговия телефон. “Прокуратурата е инструмент срещу непокорните и това е видно”, заключи Атанасов.

1 коментар

  1. Румен каза:

    „здравите сили“ в Реформаторския блок.Кой са тези “здрави сили”?Кунева и Лукарски ли- на тях власт им дай и повече не ги търси. Нооо, ако от това зависи и следващото и докопване до властта, ще минат и за “здрави сили”. Или както казва Лукарски-трикове за пред избирателите.Без “здрави сили” ако може-просто вече никой не им вярва!!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране