13.07.2016 | 0:35
И Слави Трифонов поиска оставката на главния прокурор
Сценаристът Иван Кулеков се възмути от изявление на шефа на държавното обвинение

Тв водещият Слави Трифонов поиска оставката на главния прокурор Сотир Цацаров. Това стана по време на шоуто му във вторник вечерта, като за говорител бе използван сценаристът Иван Кулеков.

Повод за изявлението на Кулеков стана интервю на Цацаров пред Нова тв, в което той обясни, че добре знаел имената на онези, които са поискали оставката на министъра на културата Вежди Рашидов. Сред тях била и роднина на член на правителството.

Очевидно Цацаров има предвид дъщерята на вътрешния министър Румяна Бъчварова (журналистката Лора Филева – б.р.), заяви Иван Кулеков. Той каза, че главният ни прокурор заприличал на Вишински – генералния прокурор в Съветския съюз по времето на Сталин.

Кулеков попита кое е по-важно за Румяна Бъчварова – властта или честта й. „Няма по-категорични признаци за диктаторски режим в една държава от това главният прокурор да е главен обвинител срещу свободата на гражданите и главен адвокат на правителството, на премиера, който, както ни е известно от един записан разговор – сам си го е избрал“, каза сценаристът на Слави.

Кулеков цитира Сотир Цацаров, който заявил, че същите, които искали оставката на Вежди Рашидов, искали и неговата оставка като главен прокурор. „Г-н Цацаров, разбрахме, че Вие имате списък с всички граждани, които са искали Вашата оставка. Към този списък още в момента с чиста съвест, каквато несъмнено е Вашата, може да добавите още две имена – Слави Трифонов и Иван Кулеков“, завърши въмутеният сценарист.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране