13.08.2016 | 20:05
И спортист №1 на България се провали в Рио
Боксьорът Даниел Асенов спечели трудна първа победа

Спортист №1 на България за 2015 г. – Габриела Петрова, се провали в квалификациите на троен скок на олимпийските игри. Четвъртата в света преодоля само 13,92 м и това я остави на 22-о място от 37 участнички. През този сезон най-добрият резултат на Петрова бе 14.32 м, а квалификационната норма за финала в Рио бе 14.30. Все пак това е най-добро постижение на Габриела на открито, но не й стигнаха 16 см за финал.

Границата от 14.30 бе премината от само три лекоатлетки, като с най-добро постижение на финала влезе Катерин Ибаргюен (Кол) – 14.52 м. Останалите 9 финалистки се подредиха според постиженията си, като последното,12-о място зае Кетура Орджи (САЩ) с 14.08. Преди игрите Петрова бе сочена като един от потенциалните ни финалисти в леката атлетика на игрите, дори с възможности за медал.

До момента най-доброто българско класиране в Рио продължава да е 7-ото място на джудиста Ивайло Иванов в кат.81 кг.

Боксьорът Даниел Асенов обаче започна с победа, макар и много трудна срещу Фернандо Мартинес в кат.56 кг. В първите два рунда реферите даваха предимство на аржентинеца, но в третия рунд европейският шампион за 2015 г. успя да пласира добри удари и да обърне мнението и в своя полза – 2:1 съдийски гласа. Следващият противник на Асенов ще е поставеният под №4 в основната схема алжирец Мохамед Флиси, който почива в I кръ. Срещата им е на 15 август в сутрешната сесия на боксовия турнир. Асенов остана единственият ни представител в бокса, след като Симеон Чамов (кат.69 кг) отпадна на 1/8-финалите, а Стойка Петрова (51 кг) – още в първия кръг.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране