21.11.2016 | 0:09
И Станимира Петрова най-малко с бронз
България с три медалистки на европейското по бокс в София

Станимира Петрова (54 кг) и Деница Елисеева (57) си осигуриха най-малко бронзови медали на европейското по бокс за жени в зала “София”. В доминиращ 1/4-финал Петрова победи изключително зрелищно Лакрамиоара Перижок (Рум) с 3:0 (40:36, 39:36, 39:37). В първата си среща на шампионата Елисеева пък излъга Валерия Ярошенко (Укр) 2:0 (38:38, 40:36, 39:37).

Петрова не влезе много добре в срещата, но още във втория рунд наложи своята игра и до края диктуваше събитията на ринга. Тя нанесе доста удари в главата на румънката и в същото време се измъкваше с много движения от нейните атаки. През цялата среща Станимира бе подкрепяна от мощна агитка от свои по-малки съотборници в новия й клуб Локо Сф, които бяха разпънали знамена и послания по цялата трибуна в залата. Мощните им възгласи “Стани, напред, ние сме с теб” и “Българи, юнаци” даваха криле на Петрова.

“Доволна съм не само от резултата. Познавах румънката, имам две победи над нея на “Странджа” и на турнир в Румъния. Никак не е лесна, силов състезател е и нанася много удари. С треньора обаче три пъти проиграхме тази среща в почивните за мен дни, така че бях готова отново да я бия”, обяви Петрова.

За място на финала тя ще играе утре с рускинята Виктория Кулешова, която се измъкна с предпочитание в мача си срещу Снижана Холодкова (Укр) с 2:0 (39:37, 38:38, 38:38).
Преди Петрова и Елисеева поне бронз си осигури и Севда Асенова (48), която в събота би с 3:0 Линси Холдауей (Уелс). За място на финала тя ще срещне Екатерина Пинигина (Рус). Елисеева пък очаква Наталия Самохина (Рус).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране