11.04.2015 | 0:12
Идиот изскочи на трасето по време на тренировка на Формула 1
Хюлкенберг профуча с 300 км/ч покрай безумния запалянко

Шокиращ инцидент се размина по чудо без жертви по време на втората тренировка за Гран при на Китай във Формула 1 вчера.

Точно в 9 часа и 16 минути българско време облечен в черно мъж изскочи от централната трибуна право на трасетов зоната на старт-финалната линия. В този миг покрай него с около 300 километра в час профуча болидът “Заубер” на Фелипе Насър, а отзад се задаваше 27-годишният Нико Хюлкенберг със своя “Форс Индия”.

Безумецът издебна тази пауза в трафика, за да пресече тичешком цялото трасе, след което с плонж се метна в пролуката между бетонната стена на боксовете и оградата над нея. По-късно се разбра, че става въпрос за зрител, който успя да прескочи мрежестото заграждение пред централната трибуна, за да влезе от пистата в боксовете и да щурмува гаража на “Ферари”.

Там обаче той бе арестуван от китайските полицаи. Тепърва ще се изясняват мотивите на човека и дали става въпрос за терористичен акт.По същото време в боксовете пък за доброто настроение на колегите си се погрижи защитаващият титлата си Люис Хамилтън. Оказа се, че откакто се е разделил с бившата си приятелка – певицата Никол Шерцингер, британецът води навсякъде със себе си своята лична коафьорка.

Този път Хамилтън дори осигури на симпатичната брюнетка пропуск за боксовете на “Мерцедес”. “Всеки прави това, което смята за правилно, коментира с усмивка колегата му Нико Розберг. – Лично аз имам друго мнение по въпроса, кой трябва да ме придружава на работното ми място.”Доста ексцентрично отношение показа Хамилтън и към новия си договор с “Мерцедес”.

Запитан от репортер на телевизия Sky за повече подробности, шампионът отговори: “О, за пръв път преговарям сам, а не чрез свой агент и ми се наложи няколко пъти да прочета тези 80 страници. Всичко там обаче е написано на адвокатски жаргон и така и не успях да разбера почти нищо…”На трасето обаче Хамилтън не се държа така водевилно и даде най-добри времена и в двете тренировки в Шанхай. Втори, само на 0,4 сек. зад него остана Кими Райконен с “Ферари”, а съотборникът му Фетел даде четвърто време. Той бееше изпреварен от бившия си колега в “Ред Бул” Даниел Рикардо.

1 коментар

  1. marin каза:

    САМО БЕРОЕ

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране