15.02.2016 | 13:13
Идва ли трус в България? Борисов отряза Пеевски за 800-те млн. лв. за “Хемус”, разсекретява и доклада за КТБ
От доклада на фалиралата банка се очаква да стане ясно колко са необезпечените кредити за фирми, свързани с депутата от ДПС

Премиерът Бойко Борисов изненадващо постанови да бъде прекратена процедурата по дострояването на магистрала “Хемус”. Това стана с прессъобщение от едно изречение на правителствената информационна служба, което гласи:

“Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ (НКСИП) незабавно да предприеме действия по прекратяване на процедурата за избор на изпълнители на строителството на aвтомагистрала „Хемус” – ЛОТ 1 и ЛОТ 2.”(стойността на проекта е 800 млн.лева)

По неофициална информация от правителството, целта е да се лишат от поръчката фирми, близки до Делян Пеевски, въпреки че те не участват официално в строителството.

Минути по-късно Министерството на финансите обяви, че е поискало разсекретяване на доклада за КТБ. От него се очаква да осветли необезпечените кредити, за които също се твърди, че в голяма част са към фирми, свързани с Делян Пеевски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране