04.08.2015 | 0:25
Играчите на „Ашдод“: Страхувахме се за живота си
Такива мачове ни чакат и във „В“ група, заяви треньорът Христо Янев

Грозни сцени се разиграха в неделя вечерта, по време на последната среща на ЦСКА с „Ашдод“ преди подновяване на сезона във „В“ група след седмица. Привържениците на тима не издържаха на грубото поведение на израелските футболисти и след четвъртия червен картон в мача, показан на играч на „Ашдод“, нахлуха на терена да търсят саморазправа.

При вида на „армейската“ агитка израелците побегнаха към сектор “В”, бързо преодоляха оградите и хукнаха да търсят изход към Борисовата градина. Оказа се, че вратите са затворени и тимът на „Ашдод“ отново се върна на терена с молба да бъде пощаден от запалянковците. Те обаче отново тръгнаха заплашително към играчите и започна гонка по пистата. Все пак състезателите на гостите успяха някак да се доберат до тунела на сектор “Б”, където бяха заградени от кордон полицаи, които не позволиха на ултрасите да ги набият. Някои от играчите обаче отнесоха по някоя бутилка и ритник от озверелите привърженици на ЦСКА.

Случилото се на терена бе основна тема на пресата в Израел вчера. Нахлуването на публиката на “червените” в последната минута на мача е описано от вестниците като “сбъдването на най-черните кошмари на футболистите”. Според пресата публиката на ЦСКА през целия мач е нападала израелците с викове “Палестина” и освирквания към еврейския народ. От ръководството на „Ашдод“ казват, че най-много се радват от това, че в крайна сметка никой не е пострадал след мелето, а инцидентът няма да попречи на клуба да завърши подготовката си на българска земя.

“Всичко беше като на филм. В един момент наистина се страхувахме за живота си. Все пак благодарение на Господ всичко е наред и се прибрахме от мача живи и здрави”, коментират от клуба пред израелските медии. “Преди мача организаторите на подготовката ни предупреждаваха, че мачът е с огромна доза риск за нас заради феновете на съперника. Въпреки това решихме да проведем мача. За съжаление, полицията бе извън територията на стадиона и нямаше контрол върху настроенията на феновете, които нахлуха на терена”, допълниха от „Ашдод“.

Изпълнителният директор на гостите от Израел Рафи Нидам също обрисува добре картината: “Имаше серия от експлозии, когато тълпата нахлу на игрището. Атмосферата бе много враждебна от самото начало на мача, но инцидентите в неговия край бяха особено неприятни. Благодаря на Господ, че всичко е наред и можем да продължим подготовката си, както обикновено”, коментира и той. Това не е първият инцидент с отбора на „Ашдод“ по време на подготовка в Европа. На тренировъчен лагер в Полша преди време местни скинхедс нахлули в хотела на клуба и напръскали със сълзотворен газ мениджъра на клуба.

Треньорът на ЦСКА Христо Янев беше притеснен от цялата ситуация. Той призова за повече уважение и толерантност от страна на привържениците. “Неприятна ситуация, но трябва да разберем, че във „В“ група ще има много по-неприятни ситуации. Апелът ми към хората, които са наш гръб и ни подкрепят, е да се уважаваме и да има повече толерантност. Постоянно казваме, че трябва да се обърне сериозно внимание на мачовете, които предстоят, и да се вземат нужните мерки”, каза младият наставник на „червените”. “Доволен съм, въпреки твърдата игра на израелците, търсихме топката и създадохме положения. Сега готвим за мача в неделя, като очакваме програмата. Никога не е ставало дума за Гъргоров и Виданов. Разбира се, ако има футболист, който да ни пасне на играта, защо да не го вземем?”, добави Янев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране