28.07.2023 | 22:37
Ивайло Мирчев: 3-ти март е най-руският празник
Най-после признание защо Сглобката иска България да има нов национален празник

Решенията ги взима ръководството на сглобката. „Сглобка” е много по-интересна дума, защото означава съединение и прави нещо полезно. Много често решенията се взимат в доста динамична среда и често търпят промени, но смята, че това е най-добрият вариант за България. Това заяви депутатът от Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) Ивайло Мирчев в предаването „Панорама” по БНТ.

Той коментира акцията на ДБ на „Росенец“ през 2020 г. Депутатът обясни, че тогава партията е целяла да покаже корупцията в страната. Определи сегашната ситуация като времето, в което трябва да се промени страната.

„Тези които бяхме на Росенец и в лодката, и на брега, сме същите, които искаме да променим страната и сме абсолютно искрени в това желание. Стигнали сме във фазата, в която заедно с ГЕРБ и ДПС внасяме промени, които считаме, че са правилни за страната и да тръгнем по пътя на Румъния отпреди 10 години“, обясни той.

Ивайло Мирчев коментира, че вдигането на юмрука на президента Радев, след нахлуването на прокурори на „Дондуков“ 2 е „може би един от най-фалшивите жестове в най-новата ни история“.  Той каза още, че в НС отново е внесено предложение за прекратяване на дерогацията за руски петрол и ще се наложи кабинетът да направи дълбок анализ, за да може в рамките на 2-3 месеца това да се случи.

„Няма да спрем дотук – планираме и в „Лукойл“ да бъде вкаран особен търговски управител, което означава доста по-сериозен контрол над работата на рафинерията – нещо, което в момента не се случва”, увери той.

Ивайло Мирчев коментира, че за национален празник сме си избрали „най-руския празник“. „Никой не иска да унищожи 3-ти март, той ще си остане официален празник. Но националният ни официален празник да бъде 24 май, защото това е най-българският празник. 3-ти март е празникът на две империи“.

Проучванията сочат, че Васил Терзиев е бъдещият кмет на София, заяви Ивайло Мирчев: „Той е с най-висока подкрепа. Покрай разделението изгубихме най-важната новина – за първи път в най-новата история на България ние имаме безпрецедентно обединение в София – на СС, ПП и ДБ. По отношение на персоната на самия кмет, аз го познавам много добре и той ще бъде един отличен градоначалник“, каза още Мирчев.

„Абсолютно лицемерие е Корнелия Нинова да говори за наказания за насилие при положение, че изнасяше оръжие за войната в Украйна”, изрази мнение Мирчев. В този момент Лидерът на БСП се закани, че ще му заведе дело, както е осъдила други трима депутати за подобни твърдения.

1 коментар

  1. ИванКо каза:

    „Сглобка” е много по-интересна дума, защото означава съединение и прави нещо полезно.“

    Има една подробност, във всяка една сглобка има т.н. допуски на сглобката и ако те са извън необходимото няма сглобка. И технически погледнато не само че няма сглобка, но има и нещо безполезно дето в луфтовете му духа само вятър.
    Ивайло Мирчев е поредния с големи луфтове дето толкова е изпростял, че се е ръгнал да определя националния ни празник не от нашата гледна точка, а от това дали това се харесва или не на Русия. България има шансове, ако такива като него с това шопско мислене да вредят на някого със цената на собственото си страдание станат по ниски от тревата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране