26.02.2022 | 19:04
Иван Костов: Европейският елит се продаде на Путин
Руският президент действа като терорист, заяви бившият премиер

Огромният проблем в българското общество е липсата на единство в начина, по който се реагира на кризата в Украйна. Това заяви пред “Дарик” бившият премиер Иван Костов. Той цитира социологическо проучване, според което 60% от българите харесват руския президент Владимир Путин. Според Костов именно в това е голямата тревога.

Защото, да, Украйна е нападната, там умират хора, но вижте какво е положението тук. Ето я масата, цялата индоктринирана. Нека да се попитаме за себе си, нека предизвикаме тези хора, възхитените от Путин, на дебат, нека да отговарят – различават ли добро от зло, агресор от жертва“, заяви Костов.

Той определи Путин като терорист, защото се опитвал да всее заплаха с евентуален ядрен удар.

Това е подход на терорист. Кой си служи със страха като средство за постигане на цели? Теористите“, коментира бившия премиер.

По думите му руският президент се опитва да наложи новимперската руска доктрина още от 2008 г. Костов попита с какво друго би могъл да реагира Западът освен със санкции.

На констатацията, че не само България, но и цяла Европа не е успяла да устои на Путин, Костов заяви:

Как да устои? Шрьодер (бившият германски канцлер -б.р.) е в “Газпром”! Шусел (австрийският канцлер- б.р.) е в “Лукойл”! Външната му министърка е не знам си къде. Как да устои това общество като се е продало, като елитът му се е продал?!И на мен най-странното ми е поведението на Борис Джонсън. Ми това е най-голямата перачница, най-голямото пристанище на руски олигарси и пари. И той, който може да вземе мерки срещу целия руски елит, вдига шум само“, заяви Костов.

1 коментар

  1. Пламен каза:

    Тия наши герои каде плуят по Путин ако имат топки да отидат да му го кажат в очите ние не сме сила днес да се перчим на големите или им нареждах да се перчат господарите им от отатък океана много са жалки.Тези наши герои преди се прегращаха и славеха СССР сега САЩ а утре ще са първи с цветя на Дутав мос ако се наложи.Всички имат политици и ние да плачеш ли или да се смееш тъжно е но факт.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране