01.12.2019 | 10:44
Иван Костов: Плевнелиев не е много наясно с десницата
Закони и документи от 2000-а година може да помогнат за водната криза, даде сламка Командира

Закон за водите от 2000-а година, документи за управление на речните басейни, където има точни разчети какво да се прави по години. Те могат да дадат полезни ефекти за водната криза. Това подсказа бившият премиер Иван Костов пред БНТ, помолен да помогне със съвет за дефицита с най-сериозния ресурс.

Командира посъветва премиера Бойко Борисов, освен добър комуникатор, да бъде и най-висш публичен управител и да не се доверява на никого, а сам да се запознае с тези документи и да си състави становище. „За съжаление тези документи бяха посрещнати с неразбиране и присмех“, разкри бившият лидер на десницата.

Премиерът не може да се довери на министрите – на околната среда и водите (Нено Димов) и на този на регионалното развитие (Петя Аврамова), защото те са от редиците на коалиционните партньори, преценява бившият премиер.

Костов обяви, че и администрацията, и политическите кабинети обаче проявяват неразбиране и не могат да наложат добри решения.

Попитан какво би отвърнал на нападките на експрезидента Росен Плевнелиев, че той е разцепил дясното и е виновен за това, Костов каза, че бившият президент не е много наясно и не е запознат с процесите в десницата. „Не отива на един президент да говори така“, каза той снизходително. И припомни, че ОДС навремето бе много широка коалиция и лично той е съставил Декларация за национално съгласие. „Нека се запознае с тези неща, а да не политиканства“, посъветва Костов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране