03.10.2019 | 0:39
Ивет Лалова седма в света! Каза след финала: Борим се като тигри
Искаше ми се да постигна повече, коментира красавицата

Ивет Лалова-Колио се класира седма във финала на 200 метра на световното първенство в Доха, Катар на 2 октомври с резултат 22.77. Това е третия финал на световно първенство за Ивет и за трети път българката заема седмата позиция след Дегу 2011 (100 м) и Пекин 2015 (200 м).

Съперничките на Лалова-Колио стартираха бързо след стартовия изстрел и тя трябваше да наваксва. В последните метри Ивет успя да развие скорост, но това й донесе седмото място, като тя изпревари Тина Гайтър (Бахама), която завърши за 22.90.

Шампионка с национален рекорд на Великобритания стана Дина Ашър-Смит – 21.88, а нейни подгласнички са Британи Браун (САЩ) и Муджинга Камбуджи (Швейцария) – 22.51.44

Ивет даде емоционално изявление пред българските медии:
„Аз имах днес една задача: да си направя бягането и не можах да я изпълня. Малко не ми достигна да стартирам добре, но това малко се оказа много, защото всички се борим за стотни, за сантиметри. Борим се като тигри. Това беше финал и се опитах да се отърся от емоцията. От вчера до днес могат да се случат много неща. Хора сме, жени сме, много беше тежко. Искаше ми се да постигна повече в този финал. Знаех, че след Дина медалите са свободни. Това може би беше моят шанс. Този медал, който отиде в швейцарката, спокойно можех да го взема аз. Но тук се взимат медалите от този, който си направи бягането.

Знаех, че на финала всеки ще бяга различно. В сериите тръгнах много бързо и платих цената във втората половина. На полуфинала стана обратното и днес трябваше да напасна нещата, но на финал всеки бяга с всичко, което има в краката.

Не съм уморена, чувствах се много добре, просто днес не уцелих ден. Може би така ми е било писано – седмо място. Щастлива съм, нищо, че в момента малко плача. Плача за медала, а съм щастлива за финала.

До осмо световно първенство (Юджийн, САЩ б. а. 2021) не знам дали ще стигна, но нека първо стигна до петите си олимпийски игри в Токио 2020.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране