23.08.2016 | 0:30
Изрод наряза жена си с резачка на 46 парчета
45-годишният Стефан след дълги години на непрекъснат домашен тормоз

Шумен настръхна след жестоко битово убийство, разкрито вчера. 45-годишен „добър, благ и спокоен” железар със склонност към чашката наряза жена си на парчета и я държа в килера на дома си дни наред. Преди това бил осъден за домашно насилие, но нито съд, нито полиция успяха да спасят Галя от мъжа й Стефан Радославов. Дълги години двамата се карали и разделяли, а от връзката си имат 18-годишна дъщеря.

Най-вероятно убийството е извършено преди седмица. Стефан първо разпитвал съседи за резачка за дърва, а после си купил такава, за да разфасова безжизненото тяло на любимата. Истински ужас, беше накълцана като за готвене, коментираха потресени пожарникари, които късно в неделя събираха останките на жената. Те били открити в килера на семейната къща на шуменската улица „Червена стена”. За да влязат в помещението, огнеборците ползваха и кислородни бутилки заради непоносимата воня на разложена плът. Около 23 часа изнесоха това, което е останало от 49-годишната Галя в черни чували.

Предполага се, че убийството не е извършено в къщата в Шумен. Не е ясно и дали разследващите са събрали всички части от жертвата, преди убиецът да се отърве от тях. През целия ден вчера патоанатомите изследваха човешките останки, за да разберат с точност коя е жертвата и по какъв начин е била убита. Няма как да бъде разпозната, всичко е на парчета, обясниха те. По данни на „Всеки ден”, до късно снощи бяха намерени 46 парчета от трупа на Галя.

Близки на съпругата Галя подали сигнал за изчезването й, след като дни нямали връзка с нея. Когато полицията отишла в къщата, се натъкнала на кошмарната воня. Галя била прибрана на части в няколко чувала в килера на Стефан. Самият той спокойно разказал, че е убил и нарязал жена си. „Тя си го заслужаваше”, сухо казал той и покорно се оставил да го арестуват. Според прокуратурата, която вчера привлече мъжа като обвиняем, тя е убита в периода между 12 и 21 август.

Редовното насилие над е Галя бил известно както на близките, така и на полицията, разказват хората в града. „Много я тормозеше, биеше я като се напие. Миналата година дори беше арестуван за 24 часа, след като отново я преби и закопча с белезници за леглото. Не последва нищо – за три дни миряса и послед пак постарому”, разказаха близки до семейството.

Стефан и Галя ту се разделяли, ту се събирали. Жената живяла известно време в Канада, а след като се прибрала у нас, се установила във Варна. Връзката със Стефан обаче продължавала независимо от боя. Сега криминалистите разследват дали мъжът я е заклал в Шумен или на друго място. Най-вероятно трагедията е станала другаде, тъй като никой от съседите не е чул виковете й. Все още не е ясно и дали мотивът е ревност или Стефан случайно е убил жена си по време на редовния бой, а после се е опитал да замаскира следите, като я нареже на парчета.

Свидетели твърдят, че в четвъртък засекли железаря в любимата му кръчма. Оплаквал се от дъщеря си, която се събрала с неподходящи хора и тръгнала по пътя на дрогата. Обяснил, че си е взел резачка и с баща му ще режат лозето. После изпил половин литър ракия и заспал на масата.Всъщност обаче е търсел резачката, за да транжира жена си, връщат лентата потресени познати.

„Лекувал” дъщеря си и жена си с белезници

Алкохолът често вкарвал Стефан в беля както с жена му, така и със закона. Оказва се, че въпреки жалбите на жената, спасяването й от полицията от плен в къщата, както и въпреки присъдите си за насилие, Стефан не се отказвал да я тормози.

Вчера следобед от прокуратурата съобщиха, че той е осъждан 7 пъти за шофиране в пияно състояние. Осъждан е и за неизпълнение на наложени мерки по Закона за защита от домашно насилие. Пак над Галя.
Съседи припомнят случая от миналия юли, когато викнали полицията заради много шумен семеен скандал. Полицаите заварили жена, вързана с белезници за леглото. Стефан редовно „закопчавал” и унижавал жена си и дъщеря им, която пък злоупотребявала с наркотици. За да „лекува” дъщеря си от наркотиците, бащата я връзвал с белезници. И до тоалетната не можех да ходя, разказала тя пред разследващите тогава. Майката била заключвана на общо основание.

В края на 2013 г. по жалба за малтретиране районният съд в Шумен издал разпореждане Стефан да не доближава дома на съпругата си за година и половина. Наложили му и 200 лева глоба. Въпреки забраната, Стефан влязъл в жилището и пребил жената. Тогава след споразумение с прокуратурата му наложили 9 месеца пробация. Той обаче не спазвал мерките.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране