12.10.2015 | 8:45
“Кафява течност” по пътя предизвикала трагедията в тунела “Витиня”
Движехме се с 30 км/ч, но никой не успя да спре, каза депутатът Валентин Николов

Нови свидетелски разкази задълбочават мистерията около трагедията в тунела „Витиня”, при която на 8 октомври се сблъскаха 40 коли и десет ТИР-а, а трима души загинаха. Депутатът от Патриотичния фронт Валентин Николов, който е бил в тунела по време на зверския сблъсък, разказа пред Нова телевизия, че автомобилите са се движили със средна скорост от 30 км/ч и въпреки това никой не успял да спре.

Николов, както и голяма част от участниците в трагедията, твърди, че настилката е била залята с „кафява течност”. „Пред нас имаше коли, в които се ударихме, и колата полетя на 10 метра напред, хлъзна се като шейна. Започнахме да чуваме ударите отзад, където стана голямата катастрофа. Имахме чувството, че гърмят бомби”, казва Николов.

Той е категоричен, че ако в сблъсъка са участвали автомобили с газови уредби, жертвите е можело да бъдат десетки. „Тунелът е под всякаква критика. Шахтите са открити. Една млада жена падна в шахта, въпреки че се отърва от катастрофата. Осветлението не работи, няма никаква вентилация. Да не говорим за противопожарни устройства”, коментира Николов.

1 коментар

  1. наблюдател каза:

    Да умре човек от смях. Депутат да се движи с 30 км./час. Мисия невъзможна. Нали ще му се изсмеят всички колеги от парламента.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране