08.03.2016 | 20:48
Как се каляваше стоманата без казарма
Дела, дела и пак дела. Цв.Цв. отново зобича Цацаров

Цветан Цветанов, ГЕРБ, …Аз не искам да разглеждаме и да фокусираме вниманието си само в прокуратурата, защото виждаме, че това е угодно за някои, но нека да фокусираме и да говорим за истината и в съдебния процес, защото, повярвайте, че това, което на мен ми се случи (съдебните дела), ако на вас ви се случи, вие няма да издържите сигурно и 3 месеца.

Антон Хекимян: Нека да не се подценяваме.

ЦЦ: Аз съм убеден, защото доколкото разбрах, не сте ходили и в казармата.

АХ: Не съм ходил в казармата, но не смятам, че това по някакъв начин е повлияло на характера ми, напротив. Журналистическата работа калява също много, господин Цветанов.

ЦЦ: Надявам се да сте кален, но просто не го пожелавам на никого. Смятам, че тази тема…

АХ: Казармата пречупва доста характери!

ЦЦ: …аз специално в момента мога да ви кажа, че съм в ситуация, в която мога да заведа дело срещу държавата.

АХ: Можете.

ЦЦ: Мога.

АХ: А ще го направите ли?

ЦЦ: Но няма да го направя, защото това е моята родина, това е моята държава и аз няма да позволя по този начин да водя дела срещу нея.

АХ: Да, но пък други биха сметнали, че ето, върнахте се на власт и всичко отпадна.

ЦЦ: С кое?

АХ: С делата.

ЦЦ: Вижте, аз съм бил в съдебна фаза в момента, в който съм бил в опозиция и съм си изкарал абсолютно всичките инстанции – първа, втора, трета. Така че оттук нататък тези твърдения, те са смехотворни, те са несериозни и те могат само да бъдат в услуга, както на тогавашната организирана престъпност, която много добре се възползва от тази ситуация и разбира се от политическата класа, която искаше под една или друга форма ГЕРБ да не съществува.

АХ: Защото чухме: “всички ще разберат за вашите престъпления”. Какво – никой нищо не разбра.

ЦЦ: То няма престъпления, какво да разберат, когато няма престъпления. За мен тази тема е затворена и това, което мога да кажа, е, че правата, които трябва да бъдат защитавани на всички български граждани, е чрез докладите на ЕК и проверката, която ще бъде направена по моите дела.

АХ: Атака от парламентарната трибуна и директно след това задействане на прокуратурата. В момента съществуват ли подобни шпиц команди, не само в прокуратурата, има ли подредени съдебни състави, така че да са угодни на някого?

ЦЦ: Вижте, от самото начало и днес мога да потвърдя, че главният прокурор беше подведен за всичко това и това беше едно подвеждане от всички тези наблюдаващи прокурори, които всъщност искаха да се харесат или да направят нещо, което може би някой е очаквал да се случи.

АХ: Те ли са били зависимите, не главният прокурор, а някой друг надолу по редицата, който е подвел главния прокурор?

ЦЦ: Това е моето усещане и това е, което аз споделям пред вас. Аз съм убеден, че ако ние действително сложим всичко на масата, ако можем действително да правим политики, които да стигнат реално до хората, които се нуждаят от тях, ще можем да бъдем полезни един към друг.

АХ: Със сигурност, но кога ще сложим всичко и от прокуратурата, и от съдебната система, така че да бъде изчистено или изметено?

ЦЦ: Аз правя всичко възможно да излезе истината и смятам, че Ханс-Петер Ул, който е един достоен депутат в Бундестага, ще го направи чрез това, което той е ангажирал и ЕК.

АХ: Няма да съдите България, казахте, сега като шеф на вътрешната комисия по-добре ли е, отколкото на премиерското кресло между другото? (На премиерското? Може би министерско все пак – “После”.)

ЦЦ: Това, което мога да кажа, е, че се натоварвам с допълнителна отговорност!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране