30.03.2024 | 16:39
Калин Стоянов остава вътрешен министър в служебния кабинет на ГЕРБ
Не е политическо лице, а експерт в областта си, смята кандидат-премиерът Димитър Главчев за него

Димитър Главчев не изключи вариант Калин Стоянов да остане вътрешен министър. Номинираният за служебен премиер говори пред репортери след срещата му с президента, на която получи мандат да предложи състав на правителство.

Припомняме, че ПП-ДБ през ноември свалиха доверието си от Стоянов и поискаха оставката му. Той обаче бе защитен от лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски. Така Калин Стоянов запази поста си.

Вътрешният министър е считан за особено важна фигура в България при провеждането на избори. Причината е, че у нас са налице сериозни мащаби на купен и контролиран вот.

По повод коментар на репортерка, че Калин Стоянов е смятан за експерт и професионалист, и след питане дали би го поканил в правителството си, Димитър Главчев каза: „Ще водя разговори с много хора и накрая ще предложа такъв, който смятам, че е какъвто изброихте Вие. Не знам обаче дали пък няма да има упрек, че и той е политическо лице. И то вижте откъде идват тези упреци…“

На питане смята ли, че Калин Стоянов е политическо лице, кандидат-премиерът отговори: „Ми не мисля. Как ще е политическо лице?! Само като министър може да се каже, че има политическо… Но кой министър не е политическо лице, от друга страна. Но Калин Стоянов си е експерт в областта. Такива има и други, впрочем.“

Попитан проследил ли е споровете между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ за Стоянов, Димитър Главчев обясни, че ги е проследил, но не можел да им хване края.

„Най-важното е наистина човек да е професионалист в областта си, да е с добро име и какво още…“, попита леко объркано репортерите кандидат-премиерът.

Той повтори, че ще заложи на експерти за министри. Димитър Главчев обясни, че е останал единствен, готов да стане премиер, от вариантите, които допуска Конституцията след последните й промени. Затова и поел отговорността. Иначе страната отивала към конституционна криза.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране