22.01.2015 | 10:44
„Калинките“ и „висшото“ скараха ГЕРБ и ДПС
Караянчева скочи на депесар: Ако е вярно това, което говорите, ще стана и ще ви играя в ефир

Сутрешни политически страсти, остри реплики и повишен тон се смесиха в ефира на Нова телевизия. Представителката на ГЕРБ Цвета Караянчева „захапа“ колегата си от ДПС Станислав Атанасов по темата за партийното кадруване.

Напористата дама почти не даде думата на депутата и го засипа с примери за имена, които са назначени на ръководни позиции без образование, опит и ценз.„Чистката в държавната администрация направиха в предното правителство. 6 месеца беше даден гратисен период, за да се направи анализ как са работили службите“, започна Караянчева.

„Не ми се говори за минали периоди. Говорейки за „калинки“ в държавната администрация, нека си спомним, че Калина Илиева и Харизанов бяха ваши назначения. Сигурен съм, че ГЕРБ си е научил урока. По-притеснителното е, че вашите коалиционни партньори искат да повторят вашите грешки“, опита се да възрази депутатът от ДПС.

„Не, няма да ви слушам, защото граничи с безумие това, което говорите. По време на Тройната коалиция министърът на вътрешните работи имаше 6 заместници и 17 съветници. Защо сега да няма съветници – по двама-трима. Нормално е това. Ако е вярно това, което говорите вие, аз ще си пусна музика, ще стана права и ще ви играя в ефир“, репликира го остро представителката на ГЕРБ.

Караянчева показа документи за политически назначения от ДПС на хора, които нямат съответното образование и ценз. „Да продължим ли да се замеряме с примери?“, попита Атанасов.  „Един кадър на ДПС назначен, пет след него вървят“, репликира го Караянчева.  Тя и колегата й се засипаха с взаимни обвинения за партийни кадрувания.

„Над сто имена изчетохте, госпожо Караянчева. Грозните внушения не носят нищо добро“, каза Атанасов. „Няма нищо красиво в това, което правите вие. Има хора, които идват при мен от Кърджали и ме се оплакват, че има наказателни акции срещу тях, че са гласували за ГЕРБ. Вие никъде не сте написали в тия списъци къде работят тия хора. Какво ми ги размахвате тези списъци?“, отряза го Цвета Караянчева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране