21.04.2017 | 12:50
Камен Костадинов от ДПС напуска парламента заради 9/9
Неговото място ще бъде заето от Дурхан Мустафа
Депутатът от ДПС Камен Костадинов се отказва от депутатския си мандат, съобщи самият той. От изявлението му се разбра, че причината е влизането в парламента на Ангел Исаев.
Исаев стана депутат с бургаската листа на ДПС, където беше девети. Мястото му в листата съвпадна с номера на партията в бюлетината – 9, и благодарение на това той получи случайна преференция. Костадинов беше водач на листата в Бургас, а Исаев измести втория – Дурхан Мустафа. Сега би трябвало Мустафа да заеме мястото на Костадинов. Той беше депутат в 41-то и 42-то Народно събрание. Областен председател е на ДПС – Бургас и бивш кмет на община Руен.“На последните избори бях водач на две листи – във Велико Търново и Бургас. И в двете бяха реализирани преференции на случаен принцип. Аз го приемам като грешка. Водачът на листата има своята отговорност“, каза Камен Костадинов. Така той давал модел на поведение и личен пример. Костадинов остава в политиката и ръководните органи на ДПС. Той има 5 мандата, като депутат.Исаев беше изключен от групата на ДПС часове след началото на 44-тото Народно събрание и вече е независим.
От ДПС напомниха, че има решение на ръководството, според което нито един кандидат-депутат не трябва да се възползва от преференциите и дори много кандидати сами са се отказали, след като беше изтеглен жребият от ЦИК.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране