08.07.2022 | 11:02
Камери снимали как Семерджиев и полицайката бягат от местопрестъплението
Бойко Рашков крие 36 часа истината за катастрофата на “Черни връх”

Наркоманът Георги Семерджиев, който уби на място две млади пешеходки, е карал джипа си в компанията на млада полицайка от софийското Първо районно управление, пише “Труд”. 36 часа вътрешният министър Бойко Рашков кри този факт и чак към 16 часа вчера го потвърди. Ден по-рано той бе в парламента, където каза, че в МВР са наясно за самоличността на спътничката на Семерджиев. И толкова.

На седалката до двойния убиец е пътувала Симона Радева – патрулен полицай. В нощта на фаталната катастрофа мощното “Ауди Q7” с включена синя лампа на предното стъкло летяло с 200 км/ч по центъра на столицата, а надрусаният шофьор минавал на червено и притискал всеки автомобил, който му се изпречел на пътя. Така логично дошъл мигът, в който джипът навлязъл на кръстовището на булевардите “Черни връх”, блъснал странично такси и след удар в асансьора на метростанцията се разцепил на две, а отломките убили двете момичета. Семерджиев и полицайката оцелели по чудо и камери от уличното видеонаблюдение ги снимали как бягат от местопрестъплението.

С половин уста вчера в Министерския съвет Рашков призна, че МВР служителката е била в джипа убиец със Семерджиев.

“Подсказах, че за нас е известно присъствието на жена по време, когато е станал инцидентът и предстои установяването ѝ – и като роля, и окончателно да се убедим и да установим категорично къде работи и как се казва. Днес вече това е известно. Тя е служителка в едно от районните управления в столицата. Оказа се, че тя има отношения със Семерджиев, какви са точно, предстои да се уточни в хода на разследването. Ще установим какви са нейните връзки в тази посока, защото знаете добре, че там са открити такива предмети, които са атрибут на полицаите – синя лампа, палка. Едва ли има основание в колата на този човек да има такива предмети”, каза МВР шефът. Но иначе обяви бомбастична акция, при която още от снощи за неопределен срок праща всички полицаи по улиците да ловят дрогирани шофьори.

Източници обясниха причината за мълчанието на Рашков. Радева, която официално се водела в болнични, вече е била разпитана от инспектори от “Вътрешна сигурност”, пред които разказала, че десетки полицаи от Първо и Четвърто РПУ, които отговарят за центъра на София, разпъвали чадър над Семерджиев. Срещу това всяка седмица миели безплатно колите си на автомивката, която той държал близо до хотел “Маринела” в квартал “Лозенец”. Радева посочила основно имена на сови колеги от филиала на Първо РПУ на улица “Г. С. Раковски”.

Вчера Радева отказала да се яви доброволно на разпит в Националната следствена служба. Затова се наложило да бъде отведена под конвой, за да даде показания.

В нощта на катастрофата изпаднали ключовете от квартирата на Семерджиев, която също се намира в квартал “Лозенец”. Избягалият от местопроизшествието извикал свой служител от автомивката, който му докарал стълба, за да може да се скрие в жилището си на третия етаж.

На Семерджиев е повдигнато обвинение, той е задържан за 72 часа и предстои прокуратурата да поиска от съда да му наложи постоянен арест. При задържането той е отказал да даде кръв за проба за наркотици, затова се наложило криминалистите да поискат разрешение от съда, след което задържания да бъде отведен в МВР-болница.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране