09.10.2022 | 22:31
Камионът-бомба е тръгнал за Кримския мост от България
Владимир Путин нарече случилото се атентат и обвини украинските спецслужби

Взривът на Кримския мост е организиран от украинските специални служби, заяви днес президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

„Извършителите и поръчителите са спецслужбите на Украйна“, заяви днес Путин на среща с ръководителя на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин. Той дори нарече станалото „атентат“.

Бастрикин потвърди това и добави, че в подготовката на атентата на украинските специални служби са помогнали граждани на Русия и чужди държави.

По думите му Следственият комитет на Русия е установил маршрута на взривения камион на Кримския мост – това е България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край.

Във връзка с извънредното положение ръководителят на Следствения комитет каза: „Дадени са съответните указания за провеждане на оперативно-издирвателни дейности на органите на ФСБ, Министерството на вътрешните работи на Русия“. За експлозията на Кримския мост е образувано наказателно дело за Тероризъм“.

„Няма съмнение. Това е акт на тероризъм, целящ да бъде разрушена изключително важна инфраструктура на Руската федерация“, каза Путин. Това е първото му публично изявление след вчерашната експлозия, която разруши част от моста, свързващ Крим с руската транспортна мрежа, отбеляза ДПА.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране