17.12.2016 | 20:38
Кънев: През 2016 г. рухна коалицията на „тримата шишковци“
През последните години, включително по време на кабинета на Орешарски, реалната власт в България се държи от Цацаров, Пеевски и Борисов

През 2016 се разпадна мощната коалиция на „тримата шишковци“. Това каза пред Дарик радио председателят на ДСБ и съпредседател на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев.

„През последните години, включително по време на кабинета на Пламен Орешарски, реалната власт в България се държи от Цацаров, Пеевски и Борисов. Това е, което свърши през 2016 година и това е голямата промяна през 2017 година. В България се разпадна тази дебелашка коалиция, която беше изключително мощна“, коментира Кънев. По думите му Цацаров е сравнително ново явление, но той е проява на най-старото явление – на комунистическата прокуратура в България, покровител на мафията през целия преход, а и през късните години на соца.

„Нищо ново няма под слънцето. По същия начин, понеже са крали и са изнасяли държавата през 85-та, по същия начин го правят и през 2015-а. Както по същия начин тогава, за да крадат насаждаха омраза между българи и настройваха българин срещу българина на етнически и верски принцип, по същия начин го правят и през 2015 година пак, за да крадат едни и същи свине. Трябва да сме наясно с това нещо. Този перверзен съюз, в който уж проевропейското дясно крепеше на Пеевски и на Цацаров далаверите и схемите, рухна на изборите. Големият въпрос през 2017 г. ще бъде дали това ще ни доведе до разруха, или за първи път от десетилетия към здрав градеж“, подчерта Кънев.
Ако Реформаторският блок предложи правителство, неговият съпредседател, какъвто все още е Радан Кънев, ще гласува против него в Народното събрание.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране