16.05.2016 | 0:01
Кънев се отметна пак: Няма номинация за Плевнелиев
Лидерът на ДСБ се скъса да хвали действащия президент, това бил вариантът след като самият той няма да е кандидат

Лидерът на ДСБ Радан Кънев увери, че не трябва да се търсят конспиративни теории в призива десните партии да подкрепят за нов мандат Росен Плевнелиев като независим кандидат. Кънев посочи, че в това предложение „няма втори план”.

„Не става дума за номинация, няма как една партия да номинира действащия президент. Това е инициатива, не е оферта между партия и държавен глава. Това е начало на разговор, който се потиска вече много месеци между партиите в център и в дясно”, изтъкна тъмносиният лидер в предаването „120 минути“ по Би Ти Ви.

Той обяви Росен Плевнелиев за „ключов гарант на геополитическата ни ориентация“ и се изцепи, че това е „почти единственият човек“, с когото западните лидери говорят с радост.

 „Ако не иска, той няма да се кандидатира, но всички ние, които знаем тези факти и оценяваме неговия мандат като успешен, нямаме право да си мълчим, да си правим деликатни партийни сметки и по този начин да отказваме подкрепа на тази политика и даваме сили на антиевропейската политика, на лявото, проруското и на популизма”, допълни той.

Лидерът на ДСБ призна, че с държавния глава не са се чували, преди ДСБ да обяви, че събира подкрепа за нов негов мандат, но са разменили реплики след това. „Изразих моите гаранции, че става дума за 100% искрена подкрепа без всякакви втори планове”, посочи Кънев, като допълни, че Плевнелиев е реагирал много позитивно, с благодарност.

Той коментира и думите си от октомври миналата година, че сериозно обмисля да се кандидатира за президент. „През октомври казах, че призовавам да се направят вътрешни избори в дясно, така че да се издигне един кандидат”, уточни той. По думите му обаче за това вече е късно и към настоящия момент би било абсурд. Затова и сега предлага друг вариант.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране