07.11.2023 | 18:39
Карадайъ беше „мъжка секретарка“ на Доган
Звездата на Пеевски изгря, защото на Доган му трябват много пари, а Делян може да ги намери

Бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай разкри защо почетният председател на ДПС Ахмед Доган е сменил „мъжката си секретарка“ Мустафа Карадайъ и защо изгря звездата на Делян Пеевски.

„Оставката на Карадайъ беше очаквана. Коментирах го, още когато Доган направи едно публично обръщение към него. Още тогава казах, че е въпрос на дни и месеци Карадайъ да приключи. И ето – случи се. Ама може да питате и Валерия Велева, която твърди, че Пеевски е най-големият държавник. Тя е информирана за летящата чиния на Доган, за всичко е информирана.“

На въпрос дали зад оставката не наднича лицето на бившия кмет на Кърджали Хасан Азис, който е конкурент на Карадайъ още от годините им в младежките структури на ДПС, Октай лансира версията, че тогава Доган се е противопоставил на неговата идея за младежко ДПС. След като Хасан Азис реализирал идеите за академична младеж, тя се преобразувала в младежка организация на ДПС, а Азис станал лидер на тази организация.

Впоследствие, когато Карадайъ влязъл в екипите за избори, бил лансиран за заместник. Тогава и станал председател на младежката организация, а Азис през това време бил завършил университета и се прибрал в Кърджали. В този смисъл Карадайъ си позволил в хода на кампанията да изопачава истината и да твърди, че академичната младеж е негов проект, присвоявайки си историята. Станало нещо като комунистическа легенда.

„Но по принцип Доган си ги сменя като носни кърпички. Винаги съм твърдял, че ги нарича мъжки секретарки. Затова ще си ги сменя, когато и както си иска. По-сериозно е обаче, че на Ахмед му трябват много пари. Коментирал съм ги тези неща. Ахмед е осъден да плати 36 милиона като собственик на ТЕЦ „Варна“ на „Булгаргаз“. Затова изгрява слънцето на Пеевски, който може да намери парите.“

Това косвено обяснявало защо си тръгва Карадайъ, който така и не успял да осигури въпросните средства, а и се почувствал лично обиден и пренебрегнат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране