07.11.2023 | 17:00
Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС, Доган поема партията
Партията има петима заместник-председатели

Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС. Почетният председател д-р Ахмед Доган поема оперативното ръководство на партията до провеждането на Национална конференция. Това се случи на заседание на Централното оперативно бюро, проведено днес, съобщават от пресцентъра на ДПС.

Припомняме, че през последните месеци лидерската роля в партията като че ли пое депутатът Делян Пеевски, който наскоро бе избран и за съпредседател на парламентарната група заедно с Карадайъ.

Според устава на „Движението за права и свободи“ почетният председател, какъвто е Доган, има правомощия, равни на председателя.

Иначе ДПС има петима заместник-председатели. Това са Ахмед Ахмедов, Йордан Цонев, Станислав Анастасов, Халил Летифов и Хасан Азис.

Мустафа Карадайъ бе избран за председател през 2016 г. след изгонването от партията на Лютви Местан. На преминалите тези дни местни избори ДПС отчете отлични резултати и ръст. Т.е. не би следвало това да е причината за оттеглянето на Карадайъ, освен ако не се смята, че силният вот се дължи не на него, а на някой друг.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране