28.11.2018 | 0:01
Каракачанов предлага създаване на Министерство за българите в чужбина
Борисов възложи на ресорните министри да мислят как да се закрие Държавната агенция за българите в чужбина

Вицепремиерът Красимир Каракачанов предлага възстановяването на министерството на българите в чужбина. В коментар пред медиите по повод идеята за закриване на ДАБЧ, Каракачанов заяви, че министерство ще се грижи по-добре за политиките на държавата в тази насока. Каракачанов участва в заседание на Съвета по превенция на престъпността и след заседанието му обяви своя идея, според която хората, които не плащат наложени глоби за леки престъпления, да полагат общественополезен труд.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов възложи на ресорните министри да мислят как да се закрие Държавната агенция за българите в чужбина. В края на октомври се проведе акция в Агенцията за българите в чужбина, при която бяха задържани 20 човека. Впоследствие обвинения бяха повдигнати срещу четирима човека, като в ареста останаха трима. Сред привлечените като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, длъжностни престъпления и корупция са Петър Харалампиев, който към момента на провеждане на акцията бе шеф на Агенцията, а впоследствие бе отстранен от поста, и главният секретар на ведомството Красимир Томов.

По казуса с Ангел Джамбазки, в чийто багаж на летището имало оръжие, Каракачанов окачестви като банален. Вицепремиерът уточни, че при проверката на място е установено, че оръжието е законно. То било иззето с протокол, а след като се е върнал у нас, Джамбазки си го получил, съобщи БТА.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране