17.02.2016 | 0:01
Карбовски прехвърлил фирмата си на ром
Нова тв и бившите му продуценти го съдят за 1,2 милиона лева, Мартин веднага измислил схема, за да не плати

Журналистът Мартин Карбовски, който от десетилетия хули всички мафиотски структури и се е самообявил за топ защитник на онеправданите роми у нас, е завъртял същинска ъндърграунд схема.

Бившият телевизионер е прехвърлил една от фирмите си – „Волтер” ЕООД, на ром, става ясно от справка в търговския регистър. Причината е много проста – за да избяга и от отговорност по едно от делата, по което вече е осъден, както и за да се размине с плащането на цялата сума от 1,2 милиона лева, на колкото възлизат общо исковете, твърди “Всеки ден”.

Става въпрос за делото на Нова тв и продуцентската компания „Телеман” от 2012 г., когато Карбовски наруши договора си с тях, прехвърляйки се скоростно към ТВ7, където му обещаха чували с пари. Мартин не спази Закона за авторското право и сродните му права с взимането на марката „Отечествен фронт” от Нова телевизия, където дотогава се подвизаваше. Копира декорите, формата и всичко останало, което е било патент на „Телеман”. Той си позволи този нахален и луксозен ход, защото по това време собственикът на ТВ7 Цветан Василев раздаваше пачки като бесен от фалиралата малко след това КТБ. Именно олигархът обеща на Карбовски да му пази гърба и да плати всички неустойки, стига той да се присъедини към неговия екип и да брани неговата политика.

Журналистът само това и чакаше, за да наруши договора си, но след бягството на банкера спазването на уговорката им донякъде се затрудни. От година и нещо Мартин не е на екран, защото от ТВ7 спряха да му плащат. В Нова тв няма как да се върне след интелектуалната кражба, а в Би Ти Ви засега преговорите му с директора Павел Станчев циклят въпреки настоятелните регулярни обаждания от страна на Карбовски. Според журналисти от медията шефът им се притеснявал да работи с водещ, срещу когото има толкова сериозни съдебни изпълнения.

Освен делата в лично качество, от „Телеман” заведоха иск и срещу фирмата на Карбовски „Волтер” ЕООД. Както порочната мафиотска практика повелява, малко след внасянето на делата в съда Мартин е прехвърлил фирмата си на някой си Стоян Миленков. Това се е случило точно на 12 септември 2013 г., като от тогава до сега 38-годишният неизвестен за медиите и публиката мъж се е сдобил с десетки други компании. Според юристи въпросният Миленков е от ромски произход, точно както схемата на ръба на закона действа, за да се избегнат дела или данъци. „Волтер” ЕООД вече е регистрирана със скромния капитал от 100 лева, като от последната актуализация става ясно и че старият й предмет на дейност „в областта на изкуството”, продължава да важи, както самият Карбовски изрично е посочил още при вписването й в съда.

Новият адрес на компанията кореспондира с профила на новия й собственик – централата й е не къде да е, а в една от меките на „областта на изкуството” – столичния жк „Обеля-2″. На мобилните номера, посочени в търговските регистри, обаче никой не отговаря. От справките става ясно още, че от същия панелен блок Миленков дирижира още няколко десетки компании, включително туристически, земеделски и промишлени.
Двойният аршин на Карбовски е печално известен в тв гилдията. Години наред той снима любимите си смугли събратя уж като техен благодетел, а в крайна сметка е използвал именно ром, за да се спаси от правосъдната система. Това обаче няма да го спаси от останалите дела, които са заведени срещу него в лично качество.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране