16.02.2022 | 22:28
Къщата от „Барселонагейт“ е продадена за 1,7 млн. евро
Луксозният имот вече е собственост на испански бизнесмен

Къщата от скандала “Барселонагейт”, в който е замесено и името на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, е продадена за 1 745 000 евро. Това се е случило през май м.г., като купувачът е испански бизнесмен, разкрива живеещият в Испания Ангел Ангелов, който е близък до разследващия сайт bird.bg. В свой пост във Фейсбук той цитира справка в имотния регистър. Съдбата на известната къща е важна “от гледна точка на факта каква част от “инвестираните пари” са възстановени”, сочи Ангелов.

Къщата на ул. Francesc Ribalta 8 беше обитавана от манекенката Борислава Йовчева, докато преди 2 години испанският вестник “Периодико” не излезе с разследването си за предполагаемото пране на пари.

Преди да гръмне скандалът имотът бе част от капитала на фирма Numin Invest SL, която се занимава с недвижими имоти и е регистрирана на един адрес в Барселона с другото дружество, свързано с Йовчева – Ema BGS SL. Във фирмата дялове имат Йовчева и баща й, но основният капитал е на Александър Чаушев и партньорката му Яна Горанова. Точно през Чаушев, който е бивш директор в “ЛУКойл България” и приближен на Валентин Златев, е и връзката с Борисов, която правят испанските службите в справката от 21 страници, пратена в края на януари на ДАНС. Къщата е купена през 2013 г. и е платена с депозит от 300 000 евро и с два чека за 100 000 евро и 2,5 млн. евро. Отделно има 232 000 евро такси.

От имотната справка се вижда, че къщата се състои от сутерен, предназначен за фитнес зала, с достъп до басейна и малка градина, на партера има трапезария, кухня, сервизни спални, пералня и гладачни, и тераса, първи етаж, за четири спални и четири бани. Имотът разполага също с гараж, кабинет и още една тераса. Освен вътрешно стълбище, има и външно, както и асансьор. Къщата е построена върху парцел от 800 кв. м., от които сградата заема 160.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране