14.11.2016 | 0:17
Клип в Турция рекламира Цецка Цачева
Aдминистрацията на Ердоган агитирала за кандидата за президент на ГЕРБ и чрез смс-и, пише "Афера"

Клип, който се излъчва в турската телевизия “Tek Rumeli TV”, показа сайтът “Афера”. В него се говори за изборите в България и за това, че са останали двама кандидати. В клипа обаче никъде не се споменава ген. Румен Радев, а в него се излъчват единствено Лютви Местан и Цецка Цачева.

От Турция алармирали, че върви тотален и поголовен натиск върху българските турци и по заповед на Ердоган те трябвало да снимат бюлетините, с които са гласували за Цачева.  Заплахите от страна на администрацията на Ердоган били, че ако не се гласува за Цачева, тези, които не са го направили, ще бъдат изгонени от Турция.

Същият сайт показа и как в Турция администрацията на Ердоган агитира за кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева. СМС-и са разпратени на стотици хиляди българи, живеещи в Турция. В текста пише, че трябва да  гласуват за кандидата на ДОСТ с “номер 17”.  “Номерата на мобилните телефони на стотиците хиляди българи, живеещи в Турция, очевидно са изнамерени от администрацията на Ердоган, която се използва за агитация. Това е грандиозен скандал, който показва, че цялата административна машина на Ердоган работи за ГЕРБ и Цецка Цачева”, коментира “Афера”.

Между двата тура опорната точка на гербаджиите бе, че БСП и ген. Радев ще си осигурят победата на президентските избори с гласовете на ДПС. Повече от тях обаче не коментираха случващото се в Турция и подкрепата на Ердоган за Цачева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране