23.08.2023 | 21:01
Княгиня Калина е в Испания, избяга ли от обвинението?
Адвокатката й също е в чужбина
Калина Муньос, дъщеря на Симеон Сакскобургготски, е заминала за Испания. Това става ясно от писмо, пристигнало при разследващите в сряда.

Засега не е ясно кога Калина ще се яви, за да й бъде повдигнато обвинението. В писмото се посочва, че това трябва евентуално да е следващата седмица, тъй като самата Калина е в Испания. Ако тя не се яви на следващата дата, рискува да се наложи да я водят принудително, пише „24 часа“.

По-рано днес се наложи отлагане на получаването на обвинение на Калина, тъй като стана ясно, че нейната адвокатка била в чужбина. Дъщерята на Симеон Сакскобурготски трябваше да се яви в сряда в полицията, но там постъпила молба от нейната защитничка.

Юристката посочила, че е извън България и моли за нова дата. Едва когато тя бъде договорена, разследващият полицай ще връчи на княгиня Калина документите, с които я обвиняват за шофиране пияна. Тя бе заловена в събота да кара с 1,5 промила алкохол в кръвта на Боровец.

Около 15,20 ч. Калина карала джип “Сузуки Джимни”. Търсела домашен любимец, изчезнал сутринта. Нейният съпруг Китин Муньос веднъж обяви, че става дума за куче, а след това – за папагал. При маневра на задна скорост на паркинга ударила бариера и кашпа. Охранител на хотела едва не бил пометен.

Калина опитала да избяга от местопроизшествието, но гардът я спрял. Нейният съпруг Китин Муньос твърди, че тя искала само да премести сузукито, за да не пречи. Полицаи подчертаха, че при местопроизшествието превозното средство трябва да остане на място и, дори да не е бягала, Калина не е трябвало да мести колата.
Пробата с дрегер показала 1,5 промила алкохол. “Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо”, посочи съпругът й Китин Муньос.

Той обясни, че Калина яла чушки и пила чаша вино. Хотелиер пък разказа, че докато чакали полиция, Муньос изяла няколко кисели млека, за да смъкне нивото на алкохол.

Полицията конфискува автомобила, с който тя бе причинила инцидента. Колата се оказа на юридическо лице.

Скоро след инцидента папагалът /който все пак не се оказа куче/ бе открит. Калина имала птицата от 2 години и не се разделяла с нея.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране