19.12.2015 | 0:16
Когато Борисов заговори срещу модела КОЙ и ДПС – отиваме на избори
БСП се занимава с вътрешен канибализъм, скоро и малкото останали симпатизанти ще се отрекат от нея, прогнозира бившият червен депутат

Алтернатива на ГЕРБ няма. Ако сега направи избори, Борисов ще има по-добър резултат. Но ще направя една прогноза – предсрочни избори със сигурност ще има, но не сега. Това обяви в ефира на Би Ти Ви бившият червен депутат Румен Овчаров.

Той уточни, че много показателно за това ще бъде поведението на премиера Бойко Борисов.

Когато започне Борисов да се разграничава от ДПС и започне да говори срещу модела КОЙ и Доган, тогава вече можем да мислим за предсрочни избори. Ако страната не върви добре, Борисов ще се опита да изпревари нескопосаната си политика. Защото една държава не се управлява на заден ход. Това е все едно да караш автомобил на заден ход в ускорителната лента. В момента, в който със своя нюх Борисов усети, че е дошло време да се плати сметката, той ще предприеме този ход, коментира Овчаров.

По отношение на БСП бившият червен депутат не изрази особен оптимизъм и не пропусна да назове причините за това.

Според мен, БСП стана заложник на властовите модели на една друга партия и на определени бизнес структури. И причината за това е в нейното ръководство. Ще ви посоча няколко причини за провала на столетницата и тежката криза, в която се намира. Първата причина е, че новото ръководство на БСП не се разграничи от модела на управлението Станишев, колкото и трудно да беше това. Второто – ръководството на партия не направи никакъв опит да направи прочит на това – що е новото ляво?, а вместо това то се изрази в една пламнала любов към Русия. Аз признавам, че съм русофил, но русофилството не е политика, не е идеология, то не може да бъде политическа доктрина на една партия.

И трето – ръководството на партията замени „другарството“ с нов тип ляво сектанство, в което всеки който не е с мен е против мен. И започнахме да си разчистваме сметки. Една партия, която е в криза, никога не се занимава с вътрешен канибализъм. Кажете ми една партия, която отблъсква членовете си, да е печелила някога избори. Затова трябва да се направят сериозни промени – в кадрово и организационно отношение. Защото и децата ни, които сега още гласуват за БСП, един ден няма да го правят, защото не виждат алтернатива и перспективата в тази партия, категоричен бе Румен Овчаров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране