07.03.2015 | 20:21
КОЙ дърпа Борисов за шлифера?
Лидерът на ГЕРБ отправи не особено дипломатични слова по адрес на партньорите си в правителството

Бойко Борисов вече тотално изостави относителния бон тон, който с огромни усилия се опитваше да спазва в началото на втория си премиерски мандат. Изнервен от първата оставка в новия кабинет, станала факт едва стотина дни след началото на работата му, лидерът на ГЕРБ отправи не особено дипломатични слова по адрес на партньорите си в правителството.

“Ако си мислят, че могат да стабилизират България и ако си мислят, че с приказки са ме задържали. Какво са ме задържали, те искаха да ме съсипят. Държали ме…… за шлифера са ме държали”, изцепи се премиерът на официална пресконференция, очевидно по адрес на коалиционните си партньори. И се оплака, че го занимавали с такива тривиални неща като смяната на главния секретар на МВР и шефа на ДАНС, когато, видите ли, у нас бил самият шеф на ФБР. И скромно добави, че “няма по-голям разбирач на службите от мен”.

Всъщност, далеч по-интересно в случая е защо Борисов, който обикновено не пропуска да обвини “бившите” за всякакви неблагополучия, изведнъж се изявява като ревностен защитник на назначени от тях хора и то не какви да е, а точно шефове на службите.

От стенограмата на правителственото заседание става ясно, че вътрешния министър е озадачен от факта, че юристите на кабинета са излезли със становище, че “няма основание за стартиране на процедури по назначаване и освобождаване на главен секретар на МВР, председател на ДАНС и председател на Държавна агенция „Технически операции“. Съвсем основателно, Вучков се чуди защо през 2013г. при промяната на Закона за МВР са освободени шефовете на тези служби, а сега, при същата ситуация, се оказва, че не може.

Вместо да се поинтересува от прелюбопитния казус, премиерът отсича, че не е юрист и смело на секундата праща Вучков обратно в парламента! Както и да го въртим, излиза, че шефовете на службите, назначени от предишното правителство са по-скъпи на Борисов от собствения му министър.

И тук вече, няма как да не се сетим за услужливата подкрепа на ДПС към премиера в последно време и факта, че вече на три пъти те спасяват инициативи на ГЕРБ, който не се приети с ентусиазъм от коалиционните им партньори. От друга страна, публична тайна е, че въпросните шефове на служби, за който Борисов не дава и косъм да падне от главата им, са близки именно до Движението и съответно назначени при тяхното управление.

Да, нещата около службите започват вече да намирисват много и е интересно каква ще е реакцията на останалите участници в управлението- според първите им пестеливи изказвания, не особено положителна към случващото се. А относно закачката с връхните дрехи на премиера – май по правилният въпрос всъщност е: КОЙ дърпа Бойко Борисов за шлифера?

1 коментар

  1. SOS каза:

    МНООООООГО ЛЕСЕН ОТГОВОР.ПАШАТА И &..БАНДИТИ И КРАДЦИ НА МИЛИАРДИТЕ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране