23.12.2016 | 0:01
“Колко пъти им се молих на Меркел и Путин, а сега – ще направим това, което каза Бойко”
Според премиера Бойко Борисов дори емоциите на Меркел и Путин влияят на международните отношения

“Аз преди 2 години им начертах картата и как да се спасим, а те ми казаха, че не съм хуманен човек. Трябва първо да си помислим за нас, за Европа, за континента… Колко пъти им се молих, а сега – ще направим това, което каза Бойко. Направете го, ама е след дъжд качулка”. Това каза премиерът Бойко Борисов пред Дарик радио. Така той обясни какво се опитвал да внуши на европейсктие лидери за намирането на решението на бежанския проблем в Европа. Според Борисов сега не трябва да се развалят отношенията с Турция.

“На австрийци, шведи и датчани им е лесно – далече са. Ама Балканите? Само за мир трябва да се молим”, каза Борисов. Според него толкова опасен свят не е имало от Втората световна война. “Ние в момента сме във война и тя ще става по-свирепа. Има хиляди, милиони съдби, които искат отмъщение и мъст. Имаме крехка връзка сега, моля се само за мъдрост през следващата година”, коментира Борисов.

Той призова хората да не бъдат плашени преди Коледа и Нова година и отбеляза, че в страната има крехка стабилност. Борисов призова “ако можем, догодина да проявим мъдрост”.  “Светът стана много личен – дори емоционалното състояние на някой лидер като Путин, Меркел или някой друг влияе върху отношенията между страните”, каза Борисов.

Премиерът в оставка прогнозира, че следващите месеци ще са трудни за света, защото “западната пропаганда действа по един начин, а на Изток действа другата пропаганда – разрушенията, убитите, болниците от съюзническите войски и Русия”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране