21.09.2016 | 20:23
Корнелия Нинова: Идват още разкрития, този път за министрите на ГЕРБ
Според лидерката на БСП да се хвърля вина е безсмислено, строителството на "Белене" трябвало да почне отново

След празниците БСП ще продължи с разкритията за „сдружението за кражби и продажби“, както лидерката Корнелия Нинова определи управляващите. Това обяви самата тя в ефира на бТВ. Социалистите първи подадоха сигнал за нередности в сделката за т.нар. „Царски конюшни“, след което в крайна сметка бе уволнен областният управител на София от РБ Веселин Пенев.

Следващата серия разкрития ще започнат след празниците и ще бъдат за министри на ГЕРБ. „Става въпрос за големи пари в много чувствителни сфери, където е нечовешко да се краде“, обясни Нинова. Според нея ГЕРБ са уволнили Пенев като бушон, за да спасят вътрешната министърка Румяна Бъчварова, която носи реалната вина.

Лидерката на БСП коментира и днешния вот в парламента, в който народните представители решиха на първо четене НЕК да получи държавна помощ от бюджета, за да плати на руската „Атомстройекспорт“ за оборудването на АЕЦ „Белене“. Според нея трябва да се отмени мораториума, който блокира строителството на електроцентралата, и да започне отново търсене на инвеститори, тъй като проектът е изгоден за България

На въпрос дали в БСП няма вина за спирането на проекта, тя заяви, че „хвърлянето на вини“ е най-лошото и отвращаващо хората нещо в политиката.  „Нека не забравяме, че Бойко Борисов спря три големи проекта – мога и така да кажа. Да не се връщаме, да не прехвърляме вини. Какво решава това?“, попита тя.

Нинова коментира и изказването на руския депутат Пьотр Толстой, според когото Русия е купила половината крайбрежие на България и остава да я купи цялата, като отбеляза, че руснакът е „особняк“:“Това, което той е казал, е неприемливо за България, осъждаме това изказване.“

Лидерката на социалистите за пореден път отговори на въпроса защо не са се получили преговорите с АБВ за съвместно явяване на изборите и отбеляза, че е „замирисало на договорки, на безпринципност“, когато АБВ са започнали да се съюзяват на местно ниво с РБ и ГЕРБ срещу кметове на БСП. „Искаме нов стил да наложим – като кажем нещо на тези хора, да не ги лъжем. Защото така загубихме много хора“, обясни тя иновативния си подход към електората на столетницата.

Нинова коментира и външната политика на премиера Борисов, „нашия голям международник“, от последните месеци, като бе особено критична към подхода му с бежанската криза. „Отиде на Братислава, каза – ето дадоха ни пари, на въпрос за какво ще са тези пари не каза. Те не са за ограда, а за приемни центрове. ЕС купуват българския национален интерес, за да не осъмнат под прозорците им бежанците. България ще стане буферна зона и те ще останат тук“, обясни тя.

И отново настоя на тезата на БСП – да се махнат санкциите срещу Русия.“Поне проявете характер и защитете националния интерес. Това пречи на българския интерес и носи загуби на България, при това нас Европа не ни обезщетява“, отбеляза тя. И обобщи: „С този тип политика на угодничество няма да стане.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране