23.03.2024 | 16:46
Корнелия Нинова лъсва в „Магнитски“?
Киев разследва за корупция хора, свързани с БСП и с доставките на оръжие за Украйна

Корнелия Нинова ли е следващото знаково лице в списъка „Магнитски”? Тези слухове упорито вървят на жълтите павета през последните няколко дни. Ако се вярва на мълвата, именно заради силния стрес покрай тези слухове, Нинова закъса здравословно и се наложи спешно да бъде оперирана, твърди „Уикенд“.

Само преди три седмици агентът на британското разузнаване Христо Грозев, който се представя за „разследващ журналист“, заяви в интервю за „Свободна Европа”, че Киев разследва за корупция хора, свързани с БСП и с доставките на оръжие за Украйна. В разследването ставало дума за схеми, които са транснационални и включвали верига от посредници – България, Румъния, Полша, Словакия. „Организацията, която се нарича „Държавно бюро за разследване“ в Украйна, в момента води такова транснационално разследване за злоупотреби, което включва и България“, разкри Грозев.

В началото на войната на Русия в Украйна тогавашният министър на икономиката Корнелия Нинова твърдеше, че „България не е доставила и един патрон на Украйна”. Впоследствие министър-председателят към онзи момент Кирил Петков информира, че България е изнасяла оръжие за Украйна, но индиректно – чрез фирми посредници.

Въпросното украинско разследване със сигурност е споделено с партньорските американски служби. И ако Нинова и хора от близкия й кръг са замесени в цитираните далавери, то лидерът на БСП наистина има за какво да се притеснява, коментират в политическите среди.

2 коментара

  1. На всичкото каза:

    отгоре тези украинци са и гадни неблагодарници, защото това е направено от техните хора лично за тях!

  2. В случая каза:

    не Нинова, а лично Кирчо трябва да отговаря, защото той е прекият началник на Нинова и без неговото одобрение това нямаше как да се случи! Украинците ще се окажат с пръст в устата, защото ще навредят на своя човек, а не на този, когото са искали да ударят! За сведение в България има добри юристи!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране