11.02.2017 | 15:14
Корнелия Нинова: Мотото на ГЕРБ е гавра с нацията
БСП задължава евродепутатите си са гласуват срещу СЕТА

Влизаме в кампанията в подем и в добра кондиция, като партия. Имаме силна и реалистична платформа. Днес ще изберем водачите на листите, които са и лицата на кампанията, а другата седмица ще попълним окончателно листите и местата на гражданската квота и коалиционните партньори”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на заседание на НС на партията.

Основният ни опонент, като че ли разчита на амнезия в тази кампания. Обявяват за приоритет образование и науката, но вчера ЕК спря междинните плащания по тази програма. Обявяват за приоритет здравеопазването, но половината от здравната реформа е отменена от съда, а министърът им и длъжностни лица са подсъдими”, заяви още председателят на БСП. Нинова припомни, че мотото на кампанията ГЕРБ е – „Да превърнем страховете на хората в надежда за нацията”. „Това е гавра с нацията! Защото днешните страхове са от безработица, че ако се разболееш не можеш да се лекуваш, защото си беден и нямаш пари да си платиш. Страх от това, че ще нахълтат в дома ти, ще те пребият и оберат за 120 лева пенсия. Страх от бежанци.”, категорична бе председателят на БСП. „Тези страхове, които ГЕРБ създадоха в българския народ, будят само една надежда- че те повече никога няма да управляват България. Ние, освен че дадохме реални знаци за промяна, трябва да продължим да я показваме и в политиките си”, каза Корнелия Нинова.

Против СЕТА

С цел защита на националния интерес на България и с оглед на последователно изразяваните позиции на БСП против споразумението СЕТА, представителите на БСП в ЕП ще гласуват против приемането на разглежданите резолюции по търговското споразумение. Това решение бе взето от всички присъстващи членове на Националния съвет на партията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране