23.11.2016 | 22:32
Корнелия Нинова: Спрете се, другари! Има кандидати за 7 кабинета
На заседание на групата на БСП соцлидерката посече властовите амбиции на съпартийците си
24 часа
Остро мъмрене и отрязване на всякакви властови амбиции е предприела към своите депутати лидерката на БСП Корнелия Нинова във вторник. “От изборите насам “летят” кабинети, чух вече 7 състава на Министерския съвет. Другари, забравете тази работа!”, тропнала по масата Нинова.
Соцлидерката е повторила забраната си БСП да участва в реденето на служебен кабинет и пред членовете на изпълнителното бюро. Тя декларира това и публично с обяснението, че това е в правомощията само на действащия президент. Тъй като очакванията обаче са кабинетът да се реди и от новоизбрания президент Румен Радев, много от червените имат амбиции да намерят място в него. Красимир Янков е спряган за вътрешен министър, Драгомир Стойнев е сочен от някои за икономически вицепремиер и енергиен министър, Атанас Зафиров – за военен.
Победното представяне на БСП на президентските избори ще бъде основна тема на разширеното заседание на Националния съвет на БСП, което Нинова свиква в събота. Интересното е, че в програмата като докладчик по темата в разпратения дневен ред освен лидера е посочен и новоизбраният президент ген. Румен Радев. За първи път заседанието няма да е на “Позитано” 20 или в НДК, а в столичен хотел, в който традиционно ДПС заседава.

1 коментар

  1. Броуди каза:

    Правилно постъпва Корнелия- никакво участие, в никакви правителства, до предсрочните избори. Който е надробил/герберите/ попарата/ , да си я сърба! Ако има мераклии, вън от БСП. Ситуацията е критична,а частичното връщане на доверието към БСП, не бива да се проиграва с лека ръка, а да се пази и развива. Спечелете изборите, и доверието на хората, и тогава правете кабинети! В противен случай, отивате окончателно в забрава!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране