02.04.2017 | 16:26
Костов: ДПС е в хладилника, тежко замразена е
Експремиерът прогнозира нови парламентарни избори през 2018 година

Два са ключовите въпроса в момента в държавата. Такова мнение изрази бившият премиер Иван Костов пред Нова тв. Според него първият е дали страната ще излезе от политическата криза.

„Дали ще има 4-годишен цял мандат? Много малко наблюдатели казват, че ще си изкарат мандата. Всички даже се ангажират, че ще има избори след 1 година или в края на 2018-та”, допълни Костов.

Според него е възможна коалиция между ГЕРБ, Обединени патриоти и евентуално Марешки. Не вижда в коалицията БСП.

„Коалиция между БСП и ГЕРБ означава цялостна трансформация на политическия модел в страната, която нито ГЕРБ, нито БСП искат”, обясни той.

По думите му ДПС не може да излезе от изолация, в която я вкараха всички политически партии. „Тя е в хладилника – тежко замразена”, коментира Костов. А за ДОСТ очаква, че ще опитат още една битка.

Според Костов турската намеса в изборите у нас е пробив в националната сигурност. По думите му, ако протурска партия влезе в българския парламент, това ще е истински пробив. Той обясни, че обстановката в Русия и Турция е тежка и може да се очаква агресивно поведение от двете държави. “По начало обстановката е тежка, включвам и Русия, но включвам и хуманитарната обстановка. Ердоган е в много тежа ситуация, той е в гражданска война. Да не говорим за Русия. Тази година страната изчерпва резерва си, такава страна може да стане агресивна”, обясни той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране