12.08.2015 | 13:05
Кръгът ”Пеевски” може да дискредитира Бъчварова
Пик и Блиц са сайтове на ДПС, убедена е Татяна Дончева

Казусът с търсените у нас терористи е въпрос на висш пилотаж и е важно как ще го отиграе МВР, заяви Татяна Дончева и допусна атака срещу вътрешния министър.

След като първоначално в медии изтече информация, че се търсят иранка и румънец за връзки с „Ислямска държава“, се наложи МВР и прокуратурата да опровергават. Полицията заяви, че двамата чужденци са търсени за фалшифициране на документи, каквито видимо са и тези, с които са се придвижвали (те също бяха пуснати в медиите – б.р.)

По този повод Татяна Дончева, лидер на на „Движение 21“ и бивш зам.-председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност в 40-ото Народно събрание, коментира по БНР:

„Дали те са взели правилно решение за официалната позиция… Може би това е въпрос, но е възможно и нещо друго. Първият теч на информация се появи от двата сайта на Пеевски „Блиц“ и ПИК. Оттам започна изливането на информацията, което за мен означава, че ако Румяна Бъчварова не е симпатична на този кръг, те също ще търсят начини да я дискредитират. Изтичането на информацията може да им даде такава възможност, дори когато прокуратурата и МВР са се разбрали за някаква единна позиция“.

Дончева бе категорична, че службите изглеждат смешни, защото нямат ниво и в един момент нещата стават застрашаващи държавата.  Арабисти и други експерти също коментираха, че е имало теч на информация, което говори за проблем в службите.

Междувременно собственикът на Пик Недялко Недялков обяви, че ще съди Татяна Дончева заради твърдението й, че сайтът е собственост на ДПС чрез креатурата на Ахмед Доган – Делян Пеевски. Недялков заплашва и че ще стартира серия от „разследвания“ на финансирането на партията й „Движение 21“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране