15.11.2017 | 22:28
Крум Зарков пита министъра за “царските имоти”
Във вторник адвокатите на МРРБ представиха молба за спиране на производствата за "Врана"
Крум Зарков

Парламентарен въпрос до министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за действията на МРРБ по делата за т. нар. царски имоти отправя депутатът от БСП Крум Зарков.

Народният представител припомня, че вече няколко години между държавата и Симеон Сакскобургготски тече съдебен спор за собствеността на няколко имота – дворец, парк и стопанство Врана, “Саръгьол”, “Царска Бистрица”, гори и къщи в Рила, къщи в с. Баня и в Слатина, както и имота “Кричим”.

“На какъв етап са делата за собствеността на т. нар. царски имоти, колко от тях са окончателно решени и в чия полза, и какви са мотивите на министъра на МРРБ да поиска спиране на съдебните производства”, пита Зарков.

Във вторник адвокатите на МРРБ представиха молба от името на Нанков за спиране на производствата за “Врана”. Бе изразено желание за споразумение, въпреки че до момента съдът винаги отсъжда в полза на държавата по делата с претенции на Сакскобургготски и роднините му. “Това действие предизвика изненада сред следящите процесите, доколкото съдебните решения дотук са без изключение в полза на държавата, чиято собственост върху спорните имоти се потвърждава от съда”, добавя във въпроса си и Зарков. Очаква се Нанков да отговори устно на парламентарен контрол утре или другия петък.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране