11.04.2024 | 12:20
Кученца, тлъсти пачки и корумпирани политици в ОПГ – това не е сценарий, а реалността
А поддръжници и дори лидери на партии скочиха да плетат завъртени сюжети, преплитайки истини, инсинуации и откровени лъжи, за да ги защитят

През последните дни се нагледахме и наслушахме на обяснения, оправдания и откровени идиотии, изречени от устата на хора, имащи себе си за интелигентни, които хора затънаха в абсолютно слабоумие, вместо да се скрият някъде и поне да изчакат бурята да отмине – за нещо повече е ясно, че нямат нито морал, нито сили, нито топки. Поддръжници и дори лидери на партии скочиха да плетат завъртени сюжети, преплитайки истини, инсинуации и откровени лъжи, за да защитят уличени в контакти с контрабандисти, откровени измамници и издирвани дори от чужди прокуратури.

Живко Коцев

Все още продължава сагата с Живко Коцев, макар президентът Румен Радев да подписа указ за прекратяване на правомощията и освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР. Коцев, използвайки прийомите на някой мутрафон от подземния свят, опита да се измъкне – поне временно, като изведнъж се оказа в лошо здравословно състояние и се покри в болница.

Вече бившият главен секретар от седмица е главно действащо лице по всички новини, след като бяха публикувани негови снимки в компанията на задържаните вече контрабандисти Стефан и Марин Димитрови, Не по-малък интерес предизвика негова снимка, на която се хвали със скъп часовник, подарен му от въпросните, както и различни кадри в далеч по-интимна обстановка, на която се вижда как се глези на СПА с баща и син.

Нека да асимилираме – това е лицето, от което се очаква(ше) да бори корупцията, а то се въргаля(ше) с престъпници, получава(ше) скъпи подаръци от тях и гушка(ше) кученцата им. И за да е пълен фарсът, вместо това му поведение да бъде моментално порицано от всеки нормален политик, се появи дамата, съвместяваща безброй позиции в ПП – Лена Бориславова, която рече и отсече, явно изразявайки позицията на партията, че „На лицето на Живко Коцев е изписано, че не е престъпник”.

За какъв Шенген можем да говорим въобще, за какво доверие у нас сред партньорите ни, когато водещи фигури, доскоро управляващи, се надпреварваха да обясняват, че снимките не доказвали нищо, били част от личния му живот. Вероятно това откровено слабоумно изказване на говорителката на ПП не успя да убеди голяма част от наблюдаващите този цирк, поради което беше пусната и

Тежката артилерия в лицето на Бойко Рашков

Бившият министър на вътрешните работи в кабинета на Кирил Петков, към момента депутат от ПП-ДБ заяви, че Коцев бил притискан от вътрешния министър Калин Стоянов и и.ф. главен прокурор Борислав да подаде оставка. Макар Рашков да се метна на амбразурата да защитава Коцев, вторият набързо му заби нож в гърба, като даде показания, че знаел за тъмната страна на баща и син Димитрови, но поддържал връзки с тях именно заради… Рашков. Става все по-заплетено, нали? Или точната дума е шизофренично.

Хубаво, обаче малко след това, явно разбирайки, че Коцев се опитва да излезе чист от цялата помия, Рашков смени плочата и от защитник, се превърна в обвинител на вече бившия главен секретар на МВР, заявявайки, че Марин и Стефан Димитрови са били доведени на гости в дома му по случай неговия рожден ден от… Коцев. Снимка, на която се виждат всички посочени лица, има, но кой кум, кой сват, знаят само замесените. Едно е безспорно – всички те се познават отлично.

Главният секретар на МВР дойде с тях. Аз също ги познавам, разбира се. Но какво да кажа – тия назад, тия напред?Като дойде някой на гости у вас и ви поздрави за съответен празник, нали не му правите справка за криминалното настояще?, сопна се Рашков, добявайки: „Младият човек ( Стефан Димитров) обича да парадира с познанства с известни лица. Главната цел е да се представи, че е в София, а той е от Хасково, и контактува на високи нива„.

Циркът продължи с Настимир Ананиев,

Който се обяви за жертва на политическа бухалка, след като стана ясно, че вчера жандармерията и полицията са провели операция в негови офиси. Ключовият момент е, че Софийската градска прокуратура извършва действия по европейска заповед за разследване по искане на прокуратурата в Антверпен, Белгия, където се води дело за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.

Това не попречи на Ананиев да заяви, че е атакуван политически, което пък даде криле на поддръжниците на ПП, които мигом обявиха Лаура Кьовеши, Белгия, целия ЕС, та чак САЩ, за акцията. Макар и казано между другото, Ананиев се изпусна, че над него е имало чадър, защото нашите управници не са изпълнили европейската заповед за разследване от Белгия, която датира отпреди 8 месеца, а видите ли, сега се били сетили.

И ако мислите, че това е всичко, жестоко се лъжете. По същото време в сайта „Гласове” се появи протокол от разпита на Александър Йоловски, проведен на 29.10.2023г., по време на който разпит той обяснява, че му е било наредено да прави каквото и както му кажат, включително да му подават фирмите, които да печелят поръчки от министерството, което той оглавяваше към онзи момент. Ако случайно сте забравили,

Александър Йоловски е бившият министър на електронното управление,

Който – по негови думи, изречени още миналата година, Кирил Петков е заплашвал детето му, за да изпълнява спуснатите му заповеди. От публикувания протокол става ясно, че освен Петков, Асен Василев, депутата от „Да, България“ Божидар Божанов и Васил Величков, приближен до съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, също са му оказвали сериозен натиск.

Йоловски и семейството му вече 6 месеца са под охраната на Национална служба „Охрана“ (НСО) именно поради тези заплахи. Протоколът от разпита е публикуван ТУК.

И не бива да забравяме Капо ди тути капи, родния Остап Бендер, за когото се говори, че взима решенията, а именно

Асен Василев

Който освен в случая с Йоловски, се появява и в показанията на Живко Коцев, който в разпитите си пред разследващите от Комисията за противодействие на корупцията е разказал, че бившият финансов министър имал връзка с цигарената контрабанда на Никола Николов – Паскал, който е в центъра на скандала с Агенция „Митници“. Василев настоявал МВР министърът Калин Стоянов да назначи близък до контрабандистите за началник на Хасковската полиция.

С извинение – майката си трака! Мислехме, че по-зле няма накъде, но ние наистина уверено орем дъното, щом се оказва, че по един или друг начин, голяма част от управляващите през последните месеци, както и депутати са замесени не просто с контрабандисти, а направо са си част от ОПГ, което е нямало скрупули да заплашва дори и техен министър чрез детето му. Това, ако сте забравили, са тези, които щяха да донесат промяната, новия морал, същите, които говориха, че ще изкоренят корупцията и вредния модел, действащ у нас. Та ние по-престъпни елементи надали сме имали някога във властта – не в най-новата ни, в цялата ни политическа история.

И само като си помислим, че вероятно след няколко месеца всичко ще е забравено и разводнено, всички замесени ще се окажат невинни, а изнесените данни ще са потопени в следващите умопомрачителни епизоди, произведени от родното политическо блато, където надпреварата отдавна не е кой е добър и кой лош, а кой може да се задържи по-дълго на повърхността, извличайки повече дивиденти за себе си и шайката около него, докато продължава да съсипва страната.

Виктория Георгиева

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране