19.06.2015 | 11:50
Купувачът на гласове на депутата Иглев пое бизнеса му в Хасково
През 2014 г. Красимир Мочуков бе арестуван с 50 бона в Харманли

Депутататът от “Български демоктратичен център” Борислав Иглев е бил съдружник в лице, което бе арестувано от полицията по време на предизборната кампания за парламентарните избори през 2014 г.

Хасковлията Красимир Мочуков бе задържан през октомври 2014 г. в Харманли и бе обвинен в търговия с гласове. В автомобила му пък бяха открити 50 000 лв.

Сега Мочуков се води собственик на фирмите на Борислав Иглев, който влезе в парламента от листата на партията “България без цензура”, научи МИГNews.info.

В края на миналата година, депутатът прехвърля дяловете си в  “Интергруп Боки” ООД на Октай Фикрет Рамадан. В момента собственици на фирмата са той и Красимир Мочуков. Другата фирма на Борислав Иглев – “Бетон прогрес” също е с нови собственици. Това са Емил Стайков и Никола Тодоров. Седалището на строителната компания е в апартамент в столичния квартал “Манастирски ливади”.

На 23 октомври 2014 г. общинският съветник от РЗС в Свиленград Васко Василев, бившият граничен полицай Иван Иванов и хасковлията Красимир Мочуков са арестувани за купуване на гласове. В колата на последния са открити 50 000 лв., които според близки до разследването са за разплащания с купени гласоподаватели.

По неофициална информация парите били дадени за купуване на гласове за Борислав Иглев Василев също е екслужител на МВР. Сега той е и шеф на местния офис на охранителната фирма ММ, чиито офиси са претърсени. Оттам са иззети 31 протокола на СИК, списъци с имена и лични данни на застъпници, наблюдатели, листа с броя на осигурените гласове (гласували и негласували), платената сума и координати на лица, осигурили гласовете на граждани. Иззети са и саморъчно написани листове с множество лични данни и флашпамет.

Междувременно колеги на Борислав Иглев от парламентарната група на БДЦ са впечатлени от необичайно бързото му забогатяване. Той е един от малкото народните представители, които се движат с охрана. Два джипа с гардове го следват неотлъчно в София. возилата могат да бъдат залебязани пред сградата на парламента, когато случайно попадналият в парламента хасковлия е в пленарна зала.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране