19.06.2021 | 12:10
Кутев за Стъки: Когато мускулите надвишават интелекта, често пъти стават грешки
За 4 години Станислав Недков е прибрал над 1 млн. лв. от държавата

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев отвърна на председателя на Българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки. В петък Недков и група бойци нахлуха в спортното министерство. Те търсеха служебния министър Андрей Кузманов, за да поискат обяснение за изнесените данни в сряда от Кузманов и правителствения говорител Антон Кутев, че Федерацията по ММА е взела над един милион лева от държавата като финансиране и по програми.

“Служебният кабинет и този Кутев, който цял живот е смукал от българския народ кръвчицата му, се вгледа в нашите 180 хил. лв.”, заяви Недков. Според него била направена манипулация, че той като физическо лице е взимал пари от министерството. “А истината е, че федерацията е взела безумно малки средства”, продължи Недков, според когото става дума за около 800 хил. лв. за последните 7 години

“Когато мускулите надвишават интелекта, често пъти стават грешки”, написа в задочен отговор във Фейсбук говорителят на кабинета. Той пита риторично: “Ако тази държава не се управляваше от Кралев и Борисов прекалено дълго време, дали двадесет ММА бойци биха дръзнали да нахълтат в държавно учреждение?”

Ето и цялата публикация на Антон Кутев в социалната мрежа: 

Когато мускулите надвишават интелекта, често пъти стават грешки. За да се предпазим от тази хипотеза, ще разпиша точно сумите, които БФ ММА е получила през последните години:

2018 г.: по програма за развитие на спорта 177 000 лв.

2019 г.: по същата програма 192 000 лв.

2020 г.: по същата програма 180 000 лв. Но са добавени още 30 000 лв. “средства по наредба”

2021 г.: по програма за развитие на спорта 180 000 лв., с добавени “средства по наредба” 40 000 лв.

Тези средства правят сбор от 799 000 лв. за 4 години.

Към тях отделно трябва да се прибавят повече от 220 000 лв., които организацията е получила по програмата за превенция на зависимостите.

Това означава, че общата сума, която е получил и разплатил за четирите години човекът, когото не знам защо наричат Стъки, е малко повече от милион и двадесет хиляди лева.

И сега идват няколко важни въпроса:

В кои държави на Европа този спорт се финансира от държавата?

Нахлуването в телевизионни студия и държавни учреждения спорт ли е и кога ще получи държавна субсидия?

Ако тази държава не се управляваше от Кралев и Борисов прекалено дълго време, дали двадесет ММА бойци биха дръзнали да нахълтат в държавно учреждение?

Това трябва да приключи сега!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране